USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Вперше за останні сім років жіноча збірна України з фехтування на шпагах виграла золото етапу Кубка світу

Фінальне протистояння турніру завершилося мінімальною перемогою України з рахунком 41:40
шпажистки
Українська збірна
Джерело: відкриті джерела

Жіноча збірна України з фехтування на шпагах здобула золото на етапі Кубка світу в Леньяно, що в Італії. У фіналі українські шпажистки перемогли південнокорейських фехтувальниць з рахунком 41:40, інформує "Суспільне Спорт".

Етап у Леньяно став першим на рівні Кубка світу з фехтування на шпагах у сезоні-2023/24. Українці змагалася в складі Влади Харькової, Олени Кривицької, Інни Бровко та Джоан Фейбі Бежури.

"Першими суперницями українських шпажисток на турнірі стала Естонія – в 1/8 фіналу. У дебютному протистоянні Україна здобула перемогу з рахунком 39:34. У чвертьфіналі українки зустрілися з господарками доріжки – італійками на чолі з дворазовою чемпіонкою світу Росселою Ф'ямінго. Місце у топ-4 Україні гарантувала перемога з рахунком 45:36", – йдеться у повідомленні.

За місце у фіналі українська команда сперечалася у протистоянні зі збірною Гонконгу. Цей матч відбувся в близькій боротьбі, яку в підсумку виграли українки з рахунком 45:40 та гарантували собі щонайменше срібло турніру.

У фіналі етапу Кубка світу українська команда шпажисток зустрілася з першим номером посіву – збірною Південної Кореї, у складі якої виступали призерки Олімпіади-2020 та чемпіонки світу Кан Йон Мі та Сон Се Ра.

"Фінальне протистояння турніру завершилося мінімальною перемогою України з рахунком 41:40. На шляху до золота Україна перемогла усіх трьох призерок Олімпіади-2020", – пише видання.

Що означає нагорода для України?

Це перше золото у жіночій шпазі серед команд з 14 жовтня 2016 року, коли Україна перемогла на етапі в китайському Сучжоу. Тоді Україна також у фіналі здолала Південну Корею.

В олімпійській кваліфікації Україна піднялась на п'яте місце. Україна є найкращою командою Європи, яка наразі не здобула пряму путівку на Ігри-2024, відтак претендує на олімпійську ліцензію за континентальною квотою.

Влітку Україна вперше з 2002-го закінчила чемпіонат світу з фехтування без жодної медалі в неолімпійський рік.

Раніше

30 липня жіноча збірна України вийшла до півфіналу чемпіонату світу з фехтування. У чвертьфіналі українські шаблістки змагалися зі збірною США.

Поєдинок був дуже напруженим. Адже у бою наші спортсменки змогли відігратися з рахунку 11:20. Вирішальний укол зробила капітан збірної Ольга Харлан – бій закінчився з рахунком 45:44.

Нагадаємо, для українців нинішній чемпіонат світу з фехтування був доволі драматичним. Адже лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан 27 липня здобула перемогу над атлеткою з Росії Анною Смірновою в 1/32 турніру.

Поєдинок тоді завершився з рахунком 15:7 на користь українки. Після перемоги українська спортсменка відмовилася тиснути руку росіянці. Тож Смірнова близько 50 хвилин чекала саме на рукостискання.

Згідно з правилами Міжнародної федерації фехтування, відмова фехтувальника "привітати" суперника до або після поєдинку карається "чорною карткою" (дискваліфікацією, – ред.).

Новини за темою: Іменну ляльку фехтувальниці Харлан продали майже за 10,5 тис. доларів на аукціоні
Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот