USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Всесвітня федерація фехтування змінює правило рукостискань на змаганнях

Це дозволить українцям не підходити до росіян, навіть якщо ті змагатимуться як нейтральні
Харлан
Харлан на змаганнях
Джерело: Facebook Дмитра Кулеби

Всесвітня федерація фехтування (FIE) оголосила, що змінить правила рукостискань на змаганнях, яке дозволить українцям не торкатися росіян. Про це пише La Reppublica.

"Традиційне рукостискання в кінці поєдинку буде негайно замінено на дистанційне вітання, яке дозволить українцям не підходити до росіян, навіть якщо ті змагатимуться як нейтральні", - йдеться у повідомленні.

Чому змінюють правила?

Лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан 27 липня здобула перемогу над атлеткою з Росії Анною Смірновою в 1/32 чемпіонату світу з фехтування. Поєдинок завершився з рахунком 15:7 на користь українки.

Потім українська спортсменка відмовилась тиснути руку росіянці. Харлан висунула вперед зброю, імовірно, запропонувавши "стукнутися" шаблями замість того, щоб тиснути руку Смірновій. Однак росіянка відхилила цей жест та близько 50 хвилин чекала саме на рукостискання.

Згідно з правилами Міжнародної федерації фехтування, відмова фехтувальника "привітати" суперника до або після поєдинку карається "чорною карткою" (дискваліфікацією - ред.).

Зрештою українку зняли з участі на чемпіонаті світу.

Уже 28 липня Міжнародний олімпійський комітет надав автоматичну кваліфікацію до участі в Олімпійських іграх українській спортсменці Ользі Харлан.

А 29 липня стало відомо, що Міжнародна федерація фехтування (FIE) не скасувала дискваліфікацію української спортсменки Ольги Харлан, а призупинила. Водночас FIE дозволить шаблістці виступити в команді на чемпіонаті світу, повідомили на офіційному сайті федерації.

Так, представники FIE провели разом з Ольгою Харлан спеціальну пресконференцію, де заявили, що Харлан зможе виступити за Україну в командних змаганнях на чемпіонаті світу.

Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди