USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Чемпіонський укол: Збірна України вийшла до півфіналу чемпіонату світу з фехтування

Українки перемогли збірну США завдяки Ользі Харлан
Ольга Харлан
Ольга Харлан
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні, 30 липня, жіноча збірна України вийшла до півфіналу чемпіонату світу з фехтування. У чвертьфіналі українські шаблістки змагалися зі збірною США.

Поєдинок був дуже напруженим. Адже у бою наші спортсменки змогли відігратися з рахунку 11:20. Вирішальний укол зробила капітан збірної Ольга Харлан – бій закінчився з рахунком 45:44.

У півфіналі наші шаблістки змагатимуться проти збірної Франції.

Цікаво, що збірна України у 1/8 фіналу здолала італійську команду. А саме вони вважалися одними з фаворитів чемпіонату світу з фехтування.

Драматичний турнір

Нагадаємо, для українців нинішній чемпіонат світу з фехтування був доволі драматичним. Адже лідерка збірної України з фехтування Ольга Харлан 27 липня здобула перемогу над атлеткою з Росії Анною Смірновою в 1/32 турніру.

Поєдинок тоді завершився з рахунком 15:7 на користь українки.

Після перемоги українська спортсменка відмовилась тиснути руку росіянці. Тож Смірнова близько 50 хвилин чекала саме на рукостискання.

Згідно з правилами Міжнародної федерації фехтування, відмова фехтувальника "привітати" суперника до або після поєдинку карається "чорною карткою" (дискваліфікацією, – ред.).

Зрештою українку зняли з участі на чемпіонаті світу.

Уже 28 липня Міжнародний олімпійський комітет надав автоматичну кваліфікацію до участі в Олімпійських іграх українській спортсменці Ользі Харлан.

А 29 липня стало відомо, що Міжнародна федерація фехтування (FIE) не скасувала дискваліфікацію української спортсменки Ольги Харлан, а призупинила. Водночас FIE дозволить шаблістці виступити в команді на чемпіонаті світу.

Відсторонення Смірнової

Зазначимо, що російська шаблістка має всі шанси вилетіти з переліку нейтральних спортсменів. Федерація фехтування України звернулася до Міжнародної федерації фехтування (FIE) з вимогою Смірнову з відповідного списку через невідповідність останньої цьому статусу і негайно усунути її від участі у змаганнях під егідою FIE.

У ФФУ наголосили, що активність російської спортсменки в Instagram, де вона відкрито демонструє вербальну і невербальну підтримку російської армії, яка є символом і реалізатором агресії проти України, свідчить, що вона аж ніяк не нейтральна спортсменка і ніколи не була такою.

Російська шаблістка Анна Смірнова
Джерело: відкриті джерела

В українській федерації нагадали, що 14 червня цього року вже надсилали звернення до FIE з відповідними доказами щодо іншої російської фехтувальниці Валерії Кобзєвої, яку у підсумку було позбавлено нейтрального статусу.

Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди