USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Іменну ляльку фехтувальниці Харлан продали майже за 10,5 тис. доларів на аукціоні

Гроші підуть на реабілітаційний центр для бійців ЗСУ
Харлан і Барбі
Харлан зі своєю лялькою
Джерело: Суспільне

Іменна лялька "Барбі", що була створена на честь української фехтувальниці Ольги Харлан була продана за 10,4 тисячі доларів. Про це свідчать результати торгів на платформі eBay. 

Аукціон тривав до вечора 30 серпня. 

Кошти від продажу ляльки будуть передані клініці у Волинській області для реабілітації українських бійців.

Нагадаємо, три роки назад українська фехтувальниця отримала від компанії Mattel персональну копію ляльки "Барбі". Такі є лише у дев'яти спортсменок світу. Тож Ольга Харлан стала першою українкою, яка потрапила до серії Barbie Role Models.

З нагоди 60-ї річниці компанії та відзначення Міжнародного дня боротьби за права жінок Mattel вирішила вшанувати рольові моделі жінок, які надихають дівчаток по усьому світу.

"Є дівчата, які займаються спортом і думають, що їхній вид спорту нежіночний. Я хотіла довести, що жінки можуть бути великими у фехтуванні. Завжди вважається, що фехтування – нежіночий вид спорту, а я хотіла бути сильнішою за чоловіків", – коментувала тоді спортсменка.

Що відомо про фехтувальницю?

Ольга Харлан виграла чемпіонат Європи з фехтування у червні 2019 року. Також вона є двічі бронзовою призеркою Олімпіади в індивідуальних змаганнях, має срібну і золоту медалі – у командних. Українка шість разів здобувала золото чемпіонатів світу, сім разів – срібло й двічі – бронзу.

Також серед її нагород: вісім золотих медалей на чемпіонаті Європи, перемога на Європейських іграх.

Наприкінці липня цього року Харлан дискваліфікували з чемпіонату світу через те, що вона відмовилася потиснути руку росіянці – натомість запропонувала стукнутися шаблями. Та відмовилася, тому українка покинула доріжку. Росіянка ж залишалася на місці "на знак протесту" ще близько години.

Пізніше українка отримала "чорну картку" за відмову тиснути руку. Організаційний комітет світової першості розглянув скаргу росіянки та дискваліфікував Харлан.

Зрештою Всесвітня федерація фехтування (FIE) оголосила, що змінить правила рукостискань на змаганнях, яке дозволить українцям не торкатися росіян.

Передісторію та всі подробиці скандалу читайте тут.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням