USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Велика Британія профінансує посилення захисту України від атак хакерів, – Reuters

Виділення пакета допомоги Велика Британія пов'язує з початком наступу Збройних сил України
Зеленський та Сунак
Володимир Зеленський та Ріші Сунак у Британії
Джерело: відкриті джерела

Велика Британія виділяє 16 млн фунтів стерлінгів (понад 20,5 млн доларів, – ред.) на розширення програми підтримки кібероборони України. Про це повідомляє Reuters.

Так, уряд Великої Британії спрямовує на посилення захисту кібернетичних ресурсів України додаткові 16 млн фунтів стерлінгів, ще 9 млн можуть бути отримані від міжнародних союзників.

"Ці кошти Україна зможе витратити на додатковий захист інформаційних систем, які забезпечують критично важливі послуги для населення від банківських послуг до енергопостачання. Фінансування необхідне для підвищення здатності виявляти та знищувати шкідливі програми, які атакують українські кіберсистеми", – йдеться у повідомленні.

Прем'єр-міністр країни Ріші Сунак заявив, що атаки Росії не обмежуються варварським вторгненням на територію, але також "включають огидні спроби атакувати кіберінфраструктуру країни".

Виділений пакет допомоги є доповненням до вже переданих минулого року 6,35 млн фунтів стерлінгів, його виділення Велика Британія пов'язує з початком наступу Збройних сил України.

Наступного тижня, за інформацією ЗМІ, Сунак планує виступити на конференції, присвяченій фінансуванню післявоєнного відновлення України, та закликати бізнес збільшити інвестиції на реконструкцію країни.

Новини за темою: Оборонні витрати світу через війну в Україні зросли на два трильйони доларів. Як це вплине на світову економіку

До речі, Кабінет міністрів України ухвалив постанову, розроблену Держспецзв’язком, яка визначає порядок пошуку та виявлення потенційних вразливостей в електронних системах. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової інформації України.

Це дасть змогу запустити повноцінну програму національних Bug Bounty, щоб тестувати інформаційні системи та вчасно виявляти ризики й підвищувати захищеність систем.

Новини за темою: Низка українських інформаційних ресурсів зазнала кібератаки

Разом з тим 16 травня 2023 року Україна офіційно приєдналася до Центру НАТО з питань співробітництва в галузі кіберзахисту (CCDCOE). Запит на вступ до центру Київ подав 4 серпня 2021 року.

Наразі центр є одним з ключових елементів системи НАТО з розвитку спроможностей у сфері кібернетичної оборони.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості Задонать свій час: В Україні діє проєкт BRAMA, який протидіє фейкам та пропаганді. Долучитися пропонують громадськості
"Надзвичайно небезпечний момент", – Кемерон про загострення ситуації на Харківщині
Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги