USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85
Втрати орків: 4 6 1 0 6 0 (+800)
USD
НБУ
39.78
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.85

Кабмін схвалив механізм програми Bug Bounty для посилення кіберзахисту в Україні

Процедуру широко застосовують у всьому світі
кіберзахист
Джерело: Мінцифри

Кабінет міністрів України ухвалив постанову, розроблену Держспецзв’язком, яка визначає порядок пошуку та виявлення потенційних вразливостей в електронних системах. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової інформації України.

Це дасть змогу запустити повноцінну програму національних Bug Bounty, щоб тестувати інформаційні системи та вчасно виявляти ризики й підвищувати захищеність систем.

"Bug Bounty – це тестування електронних сервісів із залученням зовнішніх фахівців, яке дає можливість виявити вразливі місця і недоліки в програмних продуктах. Процедура широко застосовується у всьому світі", – пояснили в Мінцифри.

Запуск програм Bug Bounty дозволить:

  • підвищити рівень кіберзахисту інформаційних систем;
  • протидіяти несанкціонованому доступу до інформаційних систем;
  • підвищити кіберстійкість інформаційних систем до інцидентів.
Новини за темою: Низка українських інформаційних ресурсів зазнала кібератаки

Відзначимо, раніше в Україні проведення Bug Bounty для державних систем було неприйнятним. Згодом етичні хакери з усього світу підтвердили надійність "Дії" під час проведення програми Bug Bounty. У застосунку не виявили вразливостей, які б впливали на безпеку. 

Тож, як зазначили у відомстві, саме час застосовувати "сучасні інструменти для перевірки та захисту".

До речі, 16 травня 2023 року Україна офіційно приєдналася до Центру НАТО з питань співробітництва в галузі кіберзахисту (CCDCOE). Запит на вступ до центру Київ подав 4 серпня 2021 року.

Наразі центр є одним з ключових елементів системи НАТО з розвитку спроможностей у сфері кібернетичної оборони.

Читайте також:
У У "Дії" може з’явитися послуга електронного бронювання від мобілізації: Як це буде працювати
В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними
Переспрямовувати кошти з телемарафону на ЗСУ недоцільно: Уряд відповів на петицію Переспрямовувати кошти з телемарафону на ЗСУ недоцільно: Уряд відповів на петицію
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго