USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Міноборони Британії оголосило про передачу Україні найбільшого в історії пакета допомоги

У переліку є боєприпаси, ракети та автівки Husky
Британія

Ілюстративне фото

Джерело: The Associated Press

Велика Британія надасть Україні найбільший в історії пакет військової допомоги на 500 мільйонів фунтів стерлінгів. Про це повідомило Міністерство оборони країни в соцмережі Х.

Зазначається, що окрім 500 мільйонів фунтів стерлінгів військового фінансування, Велика Британія надає і життєво важливе обладнання.

Що увійшло до списку?

  • 4 мільйони боєприпасів;
  • понад 1600 ракет;
  • 400 транспортних засобів, включаючи 160 автомобілів Husky.

Зазначимо, що наприкінці квітня британський прем'єр Ріші Сунак вже анонсував цю військову допомогу на 500 мільйонів фунтів стерлінгів для України.

Що відомо про автомобілі Husky?

Як пише АрміяInform, Husky TSV – це високомобільна повнопривідна тактична машина підтримки, яка була представлена у 2006 році та базується на вантажному шасі International MXT від компанії Navistar Defense.

Вона розроблена спеціально для британської армії, аби захистити особовий склад від легкого стрілецького озброєння і мін під час виконання завдань з патрулювання території. Випускається у трьох модифікаціях – позашляховик для патрулювання, автомобіль швидкої допомоги та командно-штабна машина.

Бронеавтомобіль має довжину 6,4 м, висоту 2,5 м та ширину 2,4 м та важить майже 7 тонн. У ньому можуть розміститися чотири особи, включаючи водія та командира.

Машина оснащена універсальним кулеметом калібру 12,7 мм та дистанційно керованою системою озброєння з дверима та скляними бійницями.

Більше про допомогу від Великої Британії

Зазначимо, що Лондон надав майже 12 мільярдів фунтів стерлінгів військової, гуманітарної та економічної підтримки Україні та часто був першим у наданні життєво важливої ​​летальної допомоги, починаючи від крилатих ракет Storm Shadow і закінчуючи танками Challenger 2. 

Крім того, з початку повномасштабного вторгнення Сполучене Королівство надало Україні 4,7 мільярда фунтів невійськової підтримки.

Також нагадаємо, що в середині січня президент України Володимир Зеленський та премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак підписали угоду про гарантії безпеки, яка передбачає обмін розвідувальними даними, медичну та військову підготовку, а також оборонно-промислове співробітництво.

Новини за темою: Велика Британія дозволяє Україні бити по РФ своєю зброєю і надаватиме понад 3 млрд доларів допомоги щороку

А у квітні Велика Британія та Україна підписали оборонну угоду для заохочення співпраці в оборонних та промислових питаннях

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом