USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

"Надзвичайно небезпечний момент", – Кемерон про загострення ситуації на Харківщині

За словами Девіда Кемерона, такі дії РФ лише підкреслюють, що це невиправдане, незаконне вторгнення Путіна в незалежну суверенну країну
Кемерон
Девід Кемерон
Джерело: відкриті джерела

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон прокоментував штурми росіян у Харківській області. Він заявив, що це "надзвичайно небезпечний" момент, передає Sky News.

"Це тільки підкреслює, що йдеться про необґрунтоване, незаконне вторгнення Путіна в незалежну, суверенну країну. І зараз він, як би це сказати, знову вторгся в неї з півночі від Харкова. Ми повинні зробити все можливе, щоб допомогти українцям", – наголосив Кемерон.

З огляду на це він відзначив важливість того, що Лондон надав Києву річний пакет допомоги у розмірі трьох мільярдів фунтів.

"Ми сказали, що він триватиме з року в рік. Ми закликаємо інших зробити те саме. І, що дуже важливо, ми зробили все можливе, щоб спонукати американців виступити зі своїм пакетом. Сумно, що це зайняло багато часу, але це змінить ситуацію", – додав Кемерон.

Відповідаючи на питання, чи не запізнився американський пакет підтримки, глава МЗС визнав, що було б краще, якби він надійшов раніше.

"Нам усім потрібно робити більше, і це те, що робить Велика Британія, де ми маємо лідерство. Ми першими поставили танки, першими поставили протитанкову зброю, першими поставили далекобійну артилерію", – наголосив Девід Кемерон.

Більше про ситуацію на Харківщині

Новини за темою: Аналітики оцінили, чи зможе Росія захопити Харків

Раніше ми повідомляли, що за даними DeepState, В Харківській області росіяни окупували Стрілечу, Пильне, Красне, Борисівку, Огірцеве та Плетенівку. Зазначалося, що окупанти намагаються захопити Глибоке, щоб вийти до Липців.

При цьому окупанти продовжують обстрілювати Вовчанськ та прикордонні населені пункти. Там триває евакуація населення.

Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, на Харківщині тривають бої у районах, що розташовані вздовж кордону з Росією. За його словами, цього тижня обстановка в Харківській області суттєво загострилась.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом