USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Велика Британія планує не знімати санкції з Росії, поки Україна не отримає компенсацію

Пильнішому спостереженню піддадуться й рахунки підсанкційних росіян
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі під час візиту до Києва, 5 червня 2023 року Офіс президента
Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі під час візиту до Києва
Джерело: Офіс Президента
Уряд Великої Британії бере на себе повноваження зберігати санкції, запроваджені проти Росії, до виплати Україні компенсації. Про це оголосив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі, пише The Guardian.

Сьогодні, 19 червня, Лондон запровадив ініціативи, які дозволять британському уряду зберегти обмеження, змінивши їхні цілі на сприяння виплаті компенсацій Росією.

"Поки Україна продовжує захищатися від вторгнення Росії, жахливі наслідки війни Путіна очевидні. Потреби України у відбудові є і будуть величезними", – заявив Клеверлі.

Новини за темою: Націоналізація банків, які належать підсанкційним особам: Зеленський підписав закон

З часу повномасштабного вторгнення РФ в Україну Велика Британія заморозила понад 18 мільярдів фунтів стерлінгів (23 мільярди доларів) активів і ввела штрафні заходи проти понад 1550 росіян.

Британський уряд також зазначив, що підсанкційні росіяни, які заявляють про підтримку України, тепер матимуть можливість пожертвувати свої заморожені кошти на відновлення України.

"Це буде добровільний процес, за допомогою якого особи, що підпадають під санкції, можуть подати заявку на виділення коштів спеціально для підтримки відновлення та реконструкції України. Не буде жодного примусу, щоб заохотити їх переказувати кошти, а також будь-яких пропозицій послаблення санкцій в обмін на пожертвування", – зазначили у британському уряді.

Раніше

Прем'єр країни Ріші Сунак заявив, що Велика Британія введе заборону на постачання російських алмазів та низки металів у межах нової хвилі обмежень. 

Крім того, до санкційного списку увійшли 86 осіб та організацій, пов’язаних з енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним і фінансовим секторами Росії. 

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії