USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Британія оголосила ембарго на алмази, мідь, алюміній і нікель із РФ: Запроваджено нові санкції

Влада Великої Британії очікує, що їхні союзники по G7, а також ЄС введуть аналогічні обмеження
Сунак

Прем’єр Британії Ріші Сунак

Джерело: відкриті джерела

Велика Британія введе заборону на постачання російських алмазів та низки металів у межах нової хвилі санкцій. Про це 19 травня поінформував прем'єр країни Ріші Сунак.

"Забезпечити перемогу України – це найважливіше, що ми можемо зробити для глобального миру та безпеки. Ми забороняємо весь імпорт російських алмазів, міді, алюмінію та нікелю", – йдеться в повідомленні.

Уряд Британії зазначає, що, крім того, до санкційного списку увійшли 86 осіб та організацій, пов’язаних з енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним і фінансовим секторами Росії. 

Під санкції потрапили юридичні особи, причетні до незаконного вивезення українського зерна, та повʼязані з російською Державною корпорацією з атомної енергії "Росатом" компанії, які виготовляють компоненти та застосовують передові технології, у тому числі лазери, для військової техніки. Санкції передбачають замороження активів цих 86 осіб. 

Зокрема, під обмеження потрапили "головний посадовець" на Запорізькій атомній електростанції Олег Романенко, який увійшов у змову з російським урядом, 13 членів ради директорів нафтової компанії "Газпром нафта" і п'ять членів ради директорів російської компанії "Транснафта". 

Також дев'ять організацій, пов'язаних з "Роснафтою". Серед них – UMATEX і TRINITI. 

Крім того, російський мільярдер Ігор Алтушкін, який володіє Російською мідною компанією, теж потрапив під санкції. 

Ще обмеження були застосовані проти інших вісім компаній з виробництва металу в Росії, проти 24 осіб і компаній з надання транспортних послуг. Серед них Pawell Shipping Co LLP, російський "Державний зерновий оператор" і його керівник Микита Бусел. 

Також під санкції потрапили 20 керівників і компаній з оборонного сектору РФ (у тому числі директори концерну "Калашников" Алан Лущиков і Володимир Лепін) та п'ять фінансових установ (у тому числі "ДОМ.РФ" і Металургійний інвестиційний банк).

Влада Великої Британії очікує, що їхні союзники по G7, а також ЄС введуть аналогічні обмеження.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії