USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Валідаторів у київських маршрутках не буде: Влада не підтримала петицію

Впровадження безготівкової оплати проїзду в маршрутних таксі можливе лише за умови приєднання перевізників до автоматизованої системи оплати проїзду
валідатор
Валідатор у київському тролейбусі
Джерело: відкриті джерела

Київська міська рада не підтримала петицію про встановлення валідаторів у маршрутках для оплати проїзду. Про це стало відомо з відповіді КМДА на прохання.

"Виконавчий орган Київської міської ради веде перемовини з перевізниками приватної форми власності, що обслуговують автобусні маршрути, щодо необхідності приєднання до автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП)", – йдеться у відповіді мера Києва Віталія Кличка.

Водночас, як додали в міськраді, питання впровадження та забезпечення можливості безготівкової оплати проїзду в маршрутних таксі можливе винятково за умови приєднання перевізників до АСОП.

А також відповідності транспортного обладнання до технічних вимог.

У Києві змінюється спосіб оплати проїзду в транспорті

У столиці з 4 жовтня змінилася система списування грошей при оплаті за проїзд банківською карткою у громадському транспорті. Тепер під час оплати проїзду банківською карткою об’єднуються кожні два платежі. 

Нововведення торкнулися як мешканців столиці, так і гостей Києва.

Тепер під час оплати проїзду банківською карткою кожні два платежі об'єднуються. Тобто, якщо ви оплачуєте проїзд коштами з пластикової банківської картки, Apple Pay або Google Pay, оплата списується за кожні дві поїздки протягом дня. Якщо оплатити проїзд банківською карткою лише один раз, тоді оплата спишеться в кінці дня – після 21:00.

При оплаті проїзду банківською карткою вам необхідно буде сказати контролеру останні чотири цифри номера картки. Якщо ви оплатили проїзд через Apple або Google Pay, – назвіть чотири останні цифри віртуального рахунку в Wallet.

Втім, варто враховувати, що банківською карткою можна заплатити лише за одного пасажира. Тому, якщо ви подорожуєте з близькими, скористайтеся пластиковою транспортною картою або QR-квитками.

Новини за темою: Закриття київського метро: У столиці додатково запустили близько сотні одиниць громадського транспорту
Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі