USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Закриття київського метро: У столиці додатково запустили близько сотні одиниць громадського транспорту

Вони курсують по маршруту закритої ділянки Оболонсько-Теремківської гілки Київського метро
Тролейбус, Київ
У Києві через закриття метро на маршрут вийшло 97 одиниць громадського транспорту
Джерело: відкриті джерела

У столиці 77 автобусів та 20 тролейбусів рухаються за маршрутами, що копіюють закриту ділянку Оболонсько-Теремківської гілки київського метро. Про це повідомляє КМДА.

Рух альтернативного наземного транспорту в районі закритих станцій було організовано 8 грудня. Зазначається, що завдяки посиленню роботи тролейбусного маршруту №50-К на лівому березі, вдалось частково переорієнтувати пасажиропотік від "синьої" гілки метро, на "червону".

Також ведуться термінові роботи з організації відокремленої смуги для громадського транспорту на вулиці Васильківській та площі Либідській. Окрему смугу обіцяють запустити 11 грудня.

На час ремонтних робіт організовано рух за наступними маршрутами:

  • Тимчасовий автобусний маршрут №2-М "Кібернетичний центр – ст. м. "Теремки" – ст. м. "Либідська", на якому працюють 77 автобусів з інтервалом руху 1 хвилина.
  • Тимчасовий тролейбусний маршрут №43-К "Кібернетичний центр – ст. м. "Либідська", на якому працюють 20 тролейбусів з інтервалом у 3 хвилини.
  • Шлях автобусного маршруту №38 подовжено до ст. м. "Либідська". На маршруті працюють п'ять автобусів з інтервалом у 17 хвилин.
  • На тролейбусному маршруті №50к "вул. Милославська – пл. Дарницька" збільшено кількість рухомого складу. Працює 10 тролейбусів з інтервалом у 9 хвилин.
Новини за темою: У Мінвідновлення заявили про суттєві пошкодження мостів Патона та Метро в Києві

Що цьому передувало

8 грудня рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" у Києві закрили на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження продовжаться протягом пів року. 

"За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи можуть тривати до шести місяців і проводитимуть їх на поверхні. Фахівці досліджують причини аварійної ситуації, що виникла в тунелі на ділянці синьої гілки метро між станціями "Теремки" – "Деміївська". Там рух поїздів закрили. І наразі вони курсують між станціями "Героїв Дніпра" – "Либідська", – заявив мер столиці Віталій Кличко.

Правоохоронці почали розслідування після підтоплення тунелів Київського метрополітену за фактом службової недбалості.

Нагадаємо, державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила впровадити зміни в організації дорожнього руху на найбільш завантажених відрізках доріг столиці. Це зумовлено підтопленням декількох станцій метро у Києві.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі