USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні відомо про 80 російських катівень та місць несвободи, - МВС

Катівні знайшли на територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Київської та Сумської областей
Катівня в Біляївському ліцеї_2

Ілюстративне фото 

Джерело: Zmina

Правоохоронці вже виявили на деокупованих територіях України 80 місць несвободи й катівень, де незаконно утримували та катували цивільне населення. Про це розповіла заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко під час зустрічі зі спеціальною доповідачкою ООН з питань тортур Еліс Джіл Едвардс.

За словами Павліченко, катівні та місця несвободи знайшли на територіях Харківської, Запорізької, Херсонської, Київської та Сумської областей.

"Нещодавно слідчі виявили ще одну катівню на території деокупованої Бучі. Там у період з 3 по 7 березня 2022 року російські військові незаконно утримували 151 людину. Росіяни не давали людям медикаменти, їжу та воду", - сказала заступниця міністра.

Слідчі Нацполіції вже відкрили понад 80 тисяч кримінальних проваджень щодо злочинів військових РФ на території України. Серед них - вбивства мирного населення, жінок і дітей, сексуальні злочини, розстріли евакуаційних коридорів, вбивства журналістів та знищення культурної спадщини.

Крім того, Павліченко надала представникам іноземної делегації повну інформацію щодо всіх порушень прав людини у звʼязку із повномасштабним вторгненням Росії на територію України.

Тортури росіян

2 серпня стало відомо, що українські та міжнародні правозахисники зафіксували понад 97 тисяч випадків сексуального насильства та тортур, які застосовували російські військові до місцевого населення на Херсонщині, яка була окупована. Про це пише видання Reuters.

Журналісти зазначають, що українська влада вже ідентифікувала та висунула звинувачення 220 підозрюваним.

Новини за темою: Херсон в окупації і після неї. Як поліцейський Влад Пастухов підняв антиросійську хвилю на Херсонщині

За даними видання, командири російських військових, у тому числі високопоставлені російські військові, можуть постати перед Міжнародним кримінальним судом в Гаазі.

До того ж з 7 вересня 2022 року на деокупованих територіях Харківської області загалом виявили тисячу тіл людей (станом на липень 2023 року, - ред.), загиблих під час російсько-української війни. Про це повідомив керівник обласного відділку поліції Володимир Тимошко.

Новини за темою: "Якщо рашисти в Бучі не вбили, то вже просто так не вмру". Історія Юлі, яка пережила окупацію
Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові