USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові

Вовчанськ перебуває під щільним вогнем росіян
Вовчанськ_2
Ситуація у Вовчанську
Джерело: Харківська обласна прокуратура

На Харківщині зникли двоє волонтерів, які поїхали у Вовчанськ на власному автомобілі, щоб евакуювати місцеву родину. За попередньою інформацією, їх розстріляли російські військові, повідомив начальник слідчого управління ГУ Національної поліції в Харківській області Сергій Болвінов.

Правоохоронець сказав, що волонтери так і не приїхали за зазначеною адресою і зникли.

"Розслідуємо цю справу. Та, на жаль, за попередньою інформацією та даними від свідків, хлопців розстріляли російські військові", – заявив Болвінов.

До того ж один хлопець, ймовірно, поранений, а інший – не вижив.

Крім цього, 19-річний свідок у справі також став жертвою російських окупантів. Парубок приїхав до Вовчанська, щоб допомогти бабусі та вивезти рідних.

"Поки збирали речі, до будинку увірвалися озброєні російські військові, хлопця роздягли та кинули до підвалу. Хлопець намагався втекти – тоді по ньому відкрили вогонь. Дивом вцілів, росіяни погрожували його вбити та знову зачинили. Звільнитися зміг лише вночі, після того як військові пішли з будинку", – прокоментував правоохоронець.

Нині хлопець і його бабуся вже у безпеці, їх евакуювали.

Болвінов додав, що Вовчанськ перебуває під щільним вогнем. Росіяни скидають КАБи на будинки людей.

Прокуратура розпочала два кримінальні провадження щодо скоєння воєнних злочинів російською армією у Вовчанській громаді

Водночас прокурори Харківської обласної прокуратури почали розслідувати два кримінальні провадження щодо воєнних злочинів у прикордонній з РФ громаді.

За даними слідства, у с. Стариця Вовчанської громади 14 травня російський військовослужбовець впритул застрелив місцевого 46-річного мешканця.

Також відомо, що 14 травня під час озброєного нападу окупантів зник мирний житель. Його місцеперебування наразі невідомо.

"Нині правоохоронці розглядають декілька версій: незаконне позбавлення волі цивільного російськими військовослужбовцями або його вбивство. У населеному пункті тривають бойові дії", – заявили прокурори.

Бої у Вовчанську

Разом з тим речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко в ефірі UWN повідомив, що ворог зупинений під Вовчанськом та Липцями. Там вже два дні точаться бої

За словами Чубенка, окупанти змогли зайти в ті села на прикордонні, у яких неможливо будувати фортифікаційні споруди, оскільки там все прострілюється. Захопити ж Харків силами, якими зараз наступає РФ, неможливо, вважає речник.

Про те, що росіяни малими групами намагаються прорватися у Вовчанськ, а місто майже повністю зруйноване, говорив і голова Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі.

Посадовець зазначав, що на прикордонні у Харківській області триває евакуація людей, в тому числі і у Вовчанську. І не припиняються обстріли. Сам Вовчанськ майже повністю зруйнований, але ЗСУ не дають окупантам захопити місто.

Читайте також:
Цього року в ряди ВМС стане флагман Цього року в ряди ВМС стане флагман "Гетьман Іван Мазепа": Як його застосовуватимуть
Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька Бої у Часовому Ярі: Окупанти рухаються до Торецька
З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна З Маріуполя вивезли ще одну партію українського зерна
Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі Шалені втрати на спробі взяти лиш один мікрорайон міста: Військові назвали, скільки росіян загинуло у Часовому Ярі