USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Сексуальне насильство та тортури. Правозахисники зафіксували понад 97 тисяч випадків знущань окупантів на Херсонщині

Російське військове командування може постати перед Міжнародним кримінальним судом у Гаазі
торгівля людьми насильство

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Українські та міжнародні правозахисники зафіксували понад 97 тисяч випадків сексуального насильства та тортур, які застосовували російські військові до місцевого населення на Херсонщині, яка була окупована. Про це пише видання Reuters.

Журналісти зазначають, що українська влада вже ідентифікувала та висунула звинувачення 220 підозрюваним.

Новини за темою: Херсон в окупації і після неї. Як поліцейський Влад Пастухов підняв антиросійську хвилю на Херсонщині

За даними видання, командири російських військових, у тому числі високопоставлені російські військові, можуть постати перед Міжнародним кримінальним судом в Гаазі.

Деталі злочинів окупантів

Журналісти посилаються на звіт Mobile Justice Team. У ньому проаналізовано 320 справ та покази свідків у 35 деокупованих населених пунктах Херсонської області.

У документі йдеться, що 43% жертв "прямо згадали практику катувань у центрах утримання під вартою, посилаючись на сексуальне насильство як на звичайну тактику, нав'язану їм російськими охоронцями".

Принаймні 36 жертв тортур російських окупантів згадували про застосування електрошоку під час допитів. Російські солдати, за даними їх жертв, застосовували електричний струм до статевих органів, та калічили їх. А деяких жертв змушували дивитися на ґвалтування інших.

Нагадаємо, ми писали, що росіяни в Херсонському ізоляторі тримали й катували щонайменше тридцять жінок.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням