USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні найбільше з початку великої війни скоротилася кількість пенсіонерів

Найбільша кількість пенсіонерів наразі на Дніпропетровщині
пенсіонери

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

В Україні стало на 140 тисяч пенсіонерів менше протягом другого кварталу 2023 року. Це є найбільшим скороченням від початку повномасштабного вторгнення, поінформував Опендатабот з посиланням на дані Пенсійного фонду України

Щорічно кількість пенсіонерів в Україні скорочується в середньому на 2%. Ймовірніше за все, різкий спад у другому кварталі 2023 року пов’язаний з оновленими у звіті ПФУ даними про пенсіонерів у чотирьох областях: на Херсонщині, Донеччині, Луганщині та у Запорізької області.

"Найбільша кількість пенсіонерів наразі на Дніпропетровщині – 886 тисяч, в Києві – 750 тисяч та замикає трійку Харківщина – 725 тисяч", – йдеться у повідомленні.

Середній розмір пенсії в Україні, за даними Опендатаботу, становить 5 тис. 311,44 гривні. Наразі 30% усіх українських пенсіонерів отримають виплати менше ніж 3 тис. гривень. У той час як прожитковий мінімум складає 2 тис. 589 гривень.

Новини за темою: Пенсійний фонд дозволив купувати страховий стаж: Як це працює

Від початку повномасштабного вторгнення середній розмір пенсійної виплати по країні збільшився на 21,5%. Також все більше пенсіонерів довіряють свої гроші банкам – наразі на картку отримують свої виплати 79%. Що становить 8,3 млн осіб.

Чисельність отримувачів пенсій через банківську систему потрохи продовжує зростати і становить 79% усіх пенсіонерів – 8,3 млн осіб.

Індексація пенсій

З 1 червня близько 600 тис. пенсіонерів отримують надбавку до пенсії. Індексація стосуватиметься громадян, які після призначення пенсії або попереднього перерахунку відпрацювали 24 місяці, або тих, у кого від попереднього перерахунку або призначення пенсії пройшло не менше двох років.

Розмір підвищення виплат індивідуальний і залежить від робочого стажу і зарплати. При цьому додаткові виплати до пенсії в червні пенсіонери отримали відразу за три місяці: квітень, травень і червень. Перерахунок був призначений ще у квітні, але Пенсійний фонд отримав потрібні для призначення доплат дані тільки в травні.

Тут інструкція для українців, які перебувають за кордоном та можуть отримувати пенсію за спрощеною процедурою.
Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот