USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.36
Готівка
39.75
EUR
НБУ
42.40
Готівка
42.90

Індексація відбулася. Яким став середній розмір пенсії в Україні?

Середній розмір підвищення склав майже 600 гривень
Індексація пенсій
Джерело: відкриті джерела

За результатами індексації у цьому березні пенсії зросли майже на 20%. Про це на засіданні уряду 28 березня повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, середній розмір підвищення склав майже 600 гривень. За словами глави уряду, індексація торкнулася 10,5 мільйона українських пенсіонерів.

Тепер середній розмір пенсії в Україні становить 5200 гривень.

"Попри складну економічну ситуацію, уряд провів уже другу індексацію пенсійних виплат під час повномасштабної війни. Станом на сьогодні всі пенсії за березень повністю виплачені", – заявив Шмигаль.

Також було підвищено виплати військовим пенсіонерам та ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Середній розмір підвищення для цих категорій пенсіонерів перевищив тисячу гривень.

Що далі

"Тепер у квітні буде здійснено автоматичний перерахунок пенсій для працюючих пенсіонерів з урахуванням збільшеного трудового стажу. Таке підвищення торкнеться близько 600 тисяч українців. Додаткові доплати за віком, введення яких свого часу ініціював президент України Володимир Зеленський, також залишаються чинними", – сказав прем'єр-міністр.

Раніше

Ми писали про те, які зміни очікують на українців цієї весни. І це була не тільки індексація.

Читайте також:
Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону Врятуватися від блекаутів. Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
Деякі студенти-чоловіки можуть виїхати за кордон Деякі студенти-чоловіки можуть виїхати за кордон
Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та його заступників