USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В РФ з 24 лютого 2022-го росіяни підпалили чи обстріляли 164 державні об'єкти: Карта "бавовни"

Найчастіше підпалювали військкомати та призовні пункти
пожежа
Джерело: відкриті джерела

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну на території РФ сталися пожежі на 164 державних об'єктах, пишуть російські ЗМІ.

За даними журналістів, найчастіше у РФ палали військкомати та призовні пункти. Таких випадків нарахували 90. Наступні у списку - адміністративні будівлі.

Підпалювали й обстрілювали державні будівлі найчастіше в Московській області (12 випадків), Ленінградській області (9), Москві (8) і Санкт-Петербурзі (8).

Перший підпал військкомату стався через чотири дні після масштабного вторгнення ЗС РФ в Україну. Тоді 21-річний житель Луховиць, що під Москвою, розбив два вікна місцевого військкомату та кинув усередину пляшки з "коктейлем Молотова".

Джерело: Верстка

Загалом росіяни підпалювали військкомати практично щомісяця, але найбільше - у травні 2022-го та у вересні-жовтні минулого року, після оголошення "часткової мобілізації".

Палають і військові частини, склади боєприпасів та аеродроми.

Нині щонайменше 148 росіян перебувають під слідством у кримінальних справах. Найчастіше проти таких активістів порушується особливо тяжка стаття - теракт (ст. 205 КК РФ).

Разом з тим, за словами начальника ГУР Міноборони Кирила Буданова, російська армія з початку осені минулого року почала зіштовхуватися з технічним голодом, наразі їм критично не вистачає танків.

Крім того, більшість російських регіонів непокоїть війна в Україні. У топ-10 найбільш стурбованих регіонів потрапили три області, які розташовані на прикордонній з Україною території.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму