USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

В ОП назвали країну, яка є основним постачальником деталей для російських дронів

У списку є одразу кілька країн із Близького та Далекого Сходу
шахед дрон
Джерело: відкриті джерела

Китай є основним постачальником критичних деталей для російських дронів, які атакують Україну. Про це йдеться у звіті Міжнародної робочої групи Єрмака – Макфола, повідомляється на сайті президента України.

Робоча група з'ясувала, що в Україні російська армія регулярно застосовує три основні моделі безпілотників: Shahed-136/131, "Ланцет" і "Орлан-10".

Згідно з дослідженням Міжнародної робочої групи, основним постачальником критично важливих компонентів для російських дронів є Китай, на який припадає 67% поставок, причому 17% з них проходять через Гонконг. Туреччина та Об'єднані Арабські Емірати становлять 5% і 2% компонентів відповідно.

Також у дронах було виявлено складові, вироблені в Японії, Республіці Корея, Швейцарії та інших країнах, зокрема процесори, мікросхеми, транзистори та інші життєво важливі компоненти.

Водночас зазначається, що багато деталей можна отримати через загальнодоступні платформи, що ускладнює регуляторний нагляд.

Отже, міжнародна група запропонувала узгоджувати санкційні списки між країнами-партнерами, а також уніфікувати переліки товарів подвійного використання на основі кодів Гармонізованої системи і розширити категорії товарів, що підпадають під санкції.

"Рекомендується посилити співпрацю між виробниками та органами влади для поліпшення дотримання санкцій і впровадження ефективних обмежувальних заходів. Крім того, уряди мають провести розслідування щодо відомих компаній, які не дотримуються певної санкційної політики", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Росія та Іран уклали угоду, згідно з якою до літа 2025 року Москва має намір створити шість тисяч дронів для бомбардування українських міст.

Також секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов зазначив, що у безпілотних літальних апаратах Shahed знайшли запчастини з країн, які є партнерами України.

Читайте також:
Застосовування західної зброї для ударів по Росії – це частина захисту, а не напад Застосовування західної зброї для ударів по Росії – це частина захисту, а не напад
Імовірне знищення російського ракетного корабля Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро