USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState

Зокрема, за даними аналітиків, ворог просунувся південно-східніше та південніше Роботиного
війна
Джерело: відкриті джерела

Росіяни просунулися в районах 10 населених пунктів на сході України, у Запорізькій, Донецькій та Харківській областях. Про це інформують аналітики DeepState.

"Ворог просунувся південно-східніше та південніше Роботиного, біля Вербового, в Парасковіївці, в Нетайловому, біля Яснобродівки, Новопокровського, Кераміка, Берестового, в Зеленому та біля Бугруватки", – йдеться у повідомленні.

Наразі офіційного підтвердження від Генштабу Збройних сил України немає. 

У вечірньому зведенні за 19 травня Генштаб ЗСУ повідомляв, що ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою.

"Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання окупантами планів наступу", – зазначалося у повідомленні.

Також, як напередодні заявляв президент Володимир Зеленський, цього тижня Сили оборони зміцнили позиції на Харківщині.

"Власне, окупант не досягає свого завдання – розтягнути наші сили та цим послабити Україну на широкому фронті від Харківщини до Донеччини", – сказав він.

Додамо

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що російські війська, ймовірно, готуються до другого етапу своєї наступальної операції на півночі Харківської області.

Зазначається, що друга хвиля тактичних атак – це не те саме, що друга фаза операції, і російським силам, можливо, доведеться провести кілька "хвиль" тактичних атак для досягнення мети будь-якого конкретного етапу наступальної операції на півночі Харківської області.

Також в ISW кажуть, що російські війська досі задіяли лише обмежену кількість підготовлених сил, які Росія тримає в Бєлгородській, Курській і Брянській областях, для наступальних операцій у цьому районі.

Нагадаємо, що наступ росіян на Харківському напрямку триває вже понад тиждень. За цей час окупантам вдалося захопити кілька прикордонних сіл, які з початку війни перебувають у сірій зоні.

Читайте також:
Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь Путін не підтримує припинення вогню в Україні зараз. Зеленський має свою відповідь
В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський В Україні – 14 неукомплектованих бригад, про контрнаступ говорити зарано, – Зеленський
ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ ЗСУ відійшли з мікрорайону Канал у Часовому Яру, – речник ОСУВ "Хортиця"
Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом Поважати і співчувати, а не жаліти. Як спілкуватися з людьми без кінцівки або з протезом