USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Укргідроенерго" нині працює на межі своїх ресурсних можливостей щодо води, – Сухецький

Ситуація з Каховським водосховищем розбалансувала повністю систему каскадів
Укргідроенерго
"Укргідроенерго"
Джерело: відкриті джерела

ПрАТ "Укргідроенерго" наразі не має можливостей для накопичення достатніх обсягів води до початку опалювального періоду через високе поточне виробниче навантаження з вироблення електроенергії. Про це повідомив заступник генерального директора з комерційної діяльності компанії Богдан Сухецький під час дискусії щодо підготовки до майбутнього осінньо-зимового сезону.

За словами Сухецького, "Укргідроенерго" наразі працює на межі своїх ресурсних можливостей щодо води.

"Вода – це для нас паливо. Як ми робили раніше – накопичували воду і коли входили на початок осіннього періоду, видавали доволі суттєву допомогу енергосистемі, доки розгойдувалася теплова генерація і доки була така необхідність, але зараз виливаємо досить багато води. Не буду озвучувати конкретних цифр, але НЕК "Укренерго" використовує плюс 20%, 30%, 40% графіка, які надаємо. І це не дає змоги зманеврувати й залишити собі якийсь запас для того, щоб потім вийшли на підтримку енергосистеми", – сказав заступник голови ПрАТ.

І пояснив, що свою негативну роль у роботу гідроелектростанцій Дніпровського каскаду вніс підрив Каховської ГЕС.

Новини за темою: Каховського водосховища більше не існує, – НАН

"Не потрібно забувати, що ситуація з Каховським водосховищем теж розбалансувала повністю систему наших каскадів, тому що все було відрегульовано під роботу водосховищ від Київського водосховища і до самого низу по Дніпру", – додав Сухецький.

Раніше

У липні стало відомо, що Кабінет міністрів вирішив відбудувати Каховську ГЕС. Нова станція може бути потужнішою та екологічнішою, проте її вартість – 1 млрд доларів. Чи потрібна вона Україні, пояснив у бліцінтерв'ю Forbes Ukraine керівник "Укргідроенерго" Ігор Сирота.

За його словами, важливість ГЕС для енергосистеми – на пʼятому місці в порядку денному уряду.

"Але є важливіші питання, які повʼязані з існуванням Каховського водосховища: як покрити дефіцит води в Херсонській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, які залежали від поставок із Каховського водосховища. Херсонська область втратила 94% води для сільського господарства та промисловості. Втрата Дніпропетровської області – 64%, Запорізької – 70%, повноцінної альтернативи немає. Як компенсувати втрату зрошувальної системи, яка живилась із Каховського водосховища? Також без Каховського водосховища неможливо відновити водопостачання Криму після деокупації", – каже керівник.

Детальніше про підрив Каховської греблі – читайте тут.

Новини за темою: Газу власного видобутку вистачить, щоб пройти наступну зиму, – Чернишов
Читайте також:
У російському місті Курган під воду може піти єдиний у РФ завод з виробництва БМП У російському місті Курган під воду може піти єдиний у РФ завод з виробництва БМП
В Україні за ненадані комунальні послуги буде перерахунок: Деталі В Україні за ненадані комунальні послуги буде перерахунок: Деталі
В Україні може подорожчати водопостачання та водовідведення, але не в кожній області В Україні може подорожчати водопостачання та водовідведення, але не в кожній області
"Укргідроенерго" отримало 133 млн євро на реабілітацію ГЕС