USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

У російському місті Курган під воду може піти єдиний у РФ завод з виробництва БМП

"Курганмашзавод" – єдиний у Росії виробник нових бойових машин піхоти та десанту
"Курганмашзавод"
Джерело: Вікіпедія

"Курганмашзавод", розташований у російському місті Курган, опинився під загрозою затоплення внаслідок повені на річці Тобол. Цей завод – єдиний у РФ виробник БМП-3, БМД-4 та інших бронемашин. Про це пише Defense Express.

Попри те що "велика вода" ще не дійшла до нього, там вже оголошена евакуація з районів, які точно підуть під воду, а при вищому рівні вода затоплює більшу частину міста. Про це свідчать офіційні мапи від місцевої адміністрації міста.

У Росії може затопити єдиний завод із виробництва БМП
Джерело: Defense Express

Також на ній можна побачити місця, які в небезпеці. Вони відмічені жовтим та червоним кольорами, адже там очікується рівень води у 7,7 метра та 9 метрів.

А ось лініями на карті показано прогнози залежно від рівня води починаючи від 11 метрів до 14 метрів.

"В цій ситуації найбільш цікавим є якраз територія "Курганмашзавода", бо це єдиний у РФ виробник нових бойових машин піхоти та десанту. Всі БМП-3 та БМД-4 виробляються саме на ньому. Також на ньому проходить модернізація БМП-2 на які встановлюються бойові модулі "Бережок", виробництво БТР-МД "Ракушка", "Спрут" та іншої бронетехніки", – зазначають у виданні.

А на мапі з прогнозами підтоплення його район знаходиться у межах позначки 12 метрів.

У Росії може затопити єдиний завод із виробництва БМП
Джерело: Defense Express

У Defence Express додали, що зараз у Росії навіть не говорять, якого рівня води очікують у Кургані. Там розпливчато говорять про понад 11 метрів чи про такий собі "коридор" у 9–14 метрів.

Своєю чергою місцева влада заявляє, що Курган взагалі може уникнути катастрофічних наслідків лише у випадку, якщо складуться природні обставини. Пік підйому води там очікують 14 квітня.

"Таким чином існують доволі аргументовані сподівання, що саме природа завдасть по російському виробнику зброї удар, потужніший, ніж всі санкції разом узяті. Бо у випадку затоплення "Курганмашзавода" він призупинить свою роботу", – наголошують автори.

Більше про повінь в Росії

Зазначимо, що з 4 квітня в Оренбурзькій області Росії запроваджено режим надзвичайної ситуації через повінь. Найскладніша ситуація – в Орську, де в ніч проти 6 квітня стався прорив греблі.

Також додамо, що через повінь в Орську зупинився нафтопереробний російський завод ПАТ "Орськнафтооргсинтез".

Обсяги переробки Орського НПЗ не найбільші у РФ, проте він має значну глибину, виробляє світлі нафтопродукти, в тому числі бензини. Потужність заводу – 6 млн тонн нафти на рік.

Читайте також:
Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану Сенат США проголосував за заборону імпорту російського урану
Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку Ворог залишається активним: Плетенчук розповів про стратегію росіян на Херсонському напрямку
У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання У Росії до 25 років в'язниці засудили українця, звинувативши його в підпалі залізничного обладнання
Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України Росія будує новий військовий аеродром під Бєлгородом. Він буде за 75 кілометрів від кордону України