USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українка здобула золото на турнірі з художньої гімнастики в Словаччині

Бронзу виборола ще одна українка Вероніка Шип
Погранична
Христина Погранична
Джерело: відкриті джерела

Українська гімнастка Христина Погранична здобула золото на міжнародному турнірі з художньої гімнастики Laser Cup 2023. Спортсменка стала першою у фіналі з булавами, інформує Укрінформ.

"Погранична набрала 34,800 бала", – йдеться в повідомленні.

Бронзу виборола ще одна українка Вероніка Шип.

Що відомо про Пограничну?

Христина Погранична (нар. 13 травня 2003 року у Львові, – ред.) – українська спортсменка, гімнастка.

Фіналістка Олімпійських ігор в Токіо-2020. Срібна призерка III літніх Юнацьких Олімпійських ігор у Буенос-Айресі (2018, Аргентина). Чемпіонка в багатоборстві 34-го чемпіонату Європи серед юніорів (2018, Гвадалахара, Іспанія), абсолютна чемпіонка XVII Всесвітньої літньої гімназіади, 2018, Марракеш (Королівство Марокко).

Чемпіонка України серед юніорів з художньої гімнастики 2017-го та 2018 років. Віцечемпіонка України 2019-го та 2021 років. Майстер спорту України.

У лютому 2022 року, за тиждень перед масштабним вторгненням Росії в Україну, Христина Погранична перенесла першу операцію на колінному суглобі.

Новини за темою: Українські спортсмени вибороли вісім медалей на Кубку світу зі спортивної гімнастики

У травні 2022 року спортсменці зробили складну операцію на стопі. Обидві операції проводили у Львові українські лікарі.

У березні – травні 2022 Погранична була у волонтерській службі Львова з прийому та забезпечення біженців від російської агресії.

Після операцій розпочала активну реабілітацію та відновлення спортивної форми.

Українська художня гімнастика

У серпні стало відомо, що Україна здобула другу ліцензію на Олімпіаду-2024 в художній гімнастиці. Цього разу – в груповому багатоборстві, повідомляє "Суспільне Спорт".

Так, Вікторія Онопрієнко принесла Україні першу неіменну ліцензію в особистих змаганнях, увійшовши до 18 фіналісток багатоборства. Всього ж збірна могла вибороти на турнірі одразу дві ліцензії.

Що ж до командних змагань, для здобуття путівки до Парижа команди мали потрапити до фінального топ-5 групового багатоборства. Україну на турнірі представляли шість гімнасток: Дарина Дуда, Марія Височанська, Єлизавета Азза, Діана Баєва, Аліна Мельник та Олександра Ющак.

Відзначимо, Міністерство молоді та спорту України має виробити дуже жорстку позицію щодо росіян та білорусів. Про це в інтерв'ю Ukraine World News заявила олімпійська чемпіонка, очільниця Федерації спортивної гімнастики України Стелла Захарова.

Новини за темою: Найкращий результат в історії України: Ковтун став віцечемпіоном на ЧС зі спортивної гімнастики
Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено Замах на Роберто Фіцо: Прем'єр Словаччини – у стабільному стані. Оновлено
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні