USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна здобула ліцензію на Олімпіаду-2024 в художній гімнастиці

Пройшовши до топ-8 в обох групових дисциплінах, Україна також претендуватиме на нагороди у фіналах неділі, 27 серпня
художня гімнастика
Українська збірна
Джерело: відкриті джерела

Україна здобула другу ліцензію на Олімпіаду-2024 в художній гімнастиці. Цього разу - в груповому багатоборстві, повідомляє "Суспільне Спорт".

Так, Вікторія Онопрієнко принесла Україні першу неіменну ліцензію в особистих змаганнях, увійшовши до 18 фіналісток багатоборства. Всього ж збірна могла вибороти на турнірі одразу дві ліцензії.

Що ж до командних змагань, для здобуття путівки до Парижа команди мали потрапити до фінального топ-5 групового багатоборства. Україну на турнірі представляли шість гімнасток: Дарина Дуда, Марія Височанська, Єлизавета Азза, Діана Баєва, Аліна Мельник та Олександра Ющак.

"Фінал групового багатоборства складався з двох етапів. Учасниці отримували окремі бали за вправи з п'ятьма обручами (перший етап, - ред.), трьома стрічками й двома м'ячами (другий, - ред.) - за сумою балів визначалося фінальне положення збірних у заліку", - йдеться у повідомленні.

Що означає виступ українок?

Україна збереже незмінне представництво на Олімпіаді, куди виходить у груповому багатоборстві з 2004 року.

П'яте місце - найкращий результат України в груповому багатоборстві за п'ять років. У 2018 році збірна фінішувала на турнірі четвертою.

Пройшовши до топ-8 в обох групових дисциплінах, Україна також претендуватиме на нагороди у фіналах неділі, 27 серпня.

Які в України ще й ліцензії?

Усі ліцензії України на Олімпіаду-2024 (станом на 25 серпня, - ред.):

  • легка атлетика – 7;
  • плавання – 6;
  • стрільба – 5;
  • стрибки у воду – 2;
  • веслування на байдарках і каное – 1;
  • художня гімнастика – 2;
  • бокс – 1;
  • сучасне п'ятиборство – 1;
  • фехтування – 1;
  • футбол – 1.
Новини за темою: Ольга Харлан розіграє створену на її честь "Барбі", аби зібрати кошти для військових

Відзначимо, Міністерство молоді та спорту України має виробити дуже жорстку позицію щодо росіян та білорусів. Про це в інтерв'ю Ukraine World News заявила олімпійська чемпіонка, очільниця Федерації спортивної гімнастики України Стелла Захарова.

"Я вважаю, що позиція міністерства має бути дуже жорсткою стосовно росіян та білорусів. Чому ми маємо сьогодні страждати через цих людей, це не люди, їх людьми не можна назвати, чому ми повинні не виступати, а сидіти на лаві, на лаві запасних, дивитися на екранах телебачення, коли виступатимуть росіяни? Агресори, які вбивають наших людей, наших дітей, наших пацанів сьогодні за нашу незалежність, ми будемо дивитися на них на лавках, а вони виступатимуть і завойовуватимуть медалі", – зазначила чемпіонка

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот