USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Найкращий результат в історії України: Ковтун став віцечемпіоном на ЧС зі спортивної гімнастики

20-річний чинний чемпіон Європи був єдиним з українців, хто стартував у кваліфікації багатоборства
Ілля Ковтун
Ілля Ковтун
Джерело: Українська федерація гімнастики

У Бельгії 30 вересня розпочалося головне змагання року зі спортивної гімнастики – чемпіонат світу. Україна здобула на ньому першу медаль, яка стала історичною для нашої країни: нагороду у скарбничку приніс Ілля Ковтун, пише "Суспільне. Спорт".

"Спортсмен здобув срібло у фіналі чоловічого багатоборства", – йдеться у повідомленні.

20-річний чинний чемпіон Європи був єдиним з українців, хто стартував у кваліфікації багатоборства. У відборі Ковтун не вражав своїми виступами та пройшов до фіналу з підсумкового лише 19-го місця. Проте вже у змаганнях, де розігрувалися медалі, українець зміг підтвердити статус одного з найкращих гімнастів сучасності.

І зміг на стабільно високому рівні пройти всю дистанцію, показавши чудовий результат на паралельних брусах та трішки оступившись на кільцях.

Загальна сума балів зафіксувала перше в кар'єрі Ковтуна срібло світової першості (у 2021 році він здобув бронзу, – ред.).

Результати Ковтуна

Результати Іллі Ковтуна у кожній дисципліні:

  • Вільні вправи: 14.000.
  • Кінь: 14.300.
  • Кільця: 13.133.
  • Опорний стрибок: 14.333.
  • Паралельні бруси: 15.166.
  • Перекладина: 14.066.

Що означає виступ спортсмена для України?

Такий виступ став історичним для України. Срібло Іллі Ковтуна – найкращий результат для українських гімнастів у багатоборстві на чемпіонатах світу. Поки в медальному заліку збірна України ділить третю сходинку з Бразилією та Китаєм.

Боротьбу за ще одну медаль Ілля продовжить 8 жовтня. Тоді ж він проведе другий особистий фінал ЧС-2023 – у вправах на паралельних брусах.

Новини за темою: Український гімнаст здобув золото на чемпіонаті Європи

Що відомо про Іллю Ковтуна

20-річний гімнаст, що представляє на турнірах Черкаську область. Учасник Олімпіади-2020 (11-е місце в особистому багатоборстві), разом з командою здобув неіменну ліцензію на Ігри-2024.

Крім медалей у багатоборстві на рахунку Ковтуна золото та срібло Євро у вправах на паралельних брусах, а також бронза чемпіонату Європи-2023 у вправах на перекладині.

У сезоні 2023 року українець виборов вісім медалей етапів Кубка світу зі спортивної гімнастики та став переможцем заліків у вправах на паралельних брусах та перекладині.

Новини за темою: Український гімнаст здобув чотири медалі на етапі Кубка світу, з них три – золоті
Читайте також:
Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні Президентом Словаччини став проросійський Петер Пеллегріні
Українка вперше отримала премію ЄС для жінок-інноваторів Українка вперше отримала премію ЄС для жінок-інноваторів
Українець здобув золоту медаль на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики Українець здобув золоту медаль на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики
Представниця Чехії стала Міс Світу 2024, а України – потрапила в 40 найкращих конкурсанток Представниця Чехії стала Міс Світу 2024, а України – потрапила в 40 найкращих конкурсанток