USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Українські спортсмени вибороли вісім медалей на Кубку світу зі спортивної гімнастики

Першу нагороду Україні приніс олімпійський чемпіон Олег Верняєв
Кубок світу з гімнастики
Джерело: Національний олімпійський комітет

Україна здобула вісім медалей на Кубку світу зі спортивної гімнастики. Турнір проходив у турецькому місті Мерсіні. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України.

Загалом українська збірна завершила змагання з таким результатом:

– чотири золотих медалі;

– дві срібні медалі;

– дві бронзові медалі.

Першу нагороду – срібну медаль приніс Україні олімпійський чемпіон Олег Верняєв. На своїх перших міжнародних змаганнях після повернення у великий спорт 29-річний спортсмен посів друге місце у вправах на коні.

Отримавши у фіналі за комбінацію складністю 6,5 оцінку 14.800, вихованець Геннадія Сартинського поступився лише одному супернику – чинному віцечемпіону світу на коні Ахмаду Абу Аль-Суду з Йорданії (15.550).

Після срібної медалі Верняєв додав до своєї колекції золото на коронному приладі, виконавши комбінацію у фіналі на оцінку 15.000 і на 0,250 бала. Таким результатом він випередив срібного призера, товариша по команді Назара Чепурного.

Він своєю чергою до срібла на паралельних брусах додав золоту медаль в опорному стрибку (14.900), випередивши на 0,450 володаря бронзи, яким став ще один українець Ігор Радівілов. Другу бронзову нагороду наш досвідчений гімнаст отримав у вправах на кільцях.

А українська спортсменка Анна Лащевська стала найкращою у вправах на різновисотних брусах серед жінок та забрала заслужену золоту медаль. Після святкування перемоги на брусах Лащевська також стала найкращою на колоді.

А 2 серпня українська легкоатлетка Ярослава Магучіх з найкращим особистим результатом сезону виграла етап Діамантової ліги та достроково вийшла у Суперфінал сезону.

Ми повідомляли, що Україна здобула другу ліцензію на Олімпіаду-2024 в художній гімнастиці. Цього разу – в груповому багатоборстві.

Читайте також:
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди