USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українець здобув історичне срібло на Канвондо-2024

Медаль, яку виборов спортсмен, стала першою в олімпійській історії України в змаганнях з цього виду спорту
Ярослав Лавренюк
Ярослав Лавренюк
Джерело: Національний олімпійський комітет

Україна має другу нагороду на IV зимових Юнацьких Олімпійських іграх у Канвондо (Республіка Корея). Срібним призером головного мультиспортивного молодіжного форуму чотириріччя став прапороносець збірної України скелетоніст Ярослав Лавренюк, поінформували в пресслужбі Національного олімпійського комітету України (НОК).

Медаль, яку виборов 16-річний спортсмен із Житомирщини, стала першою в олімпійській історії України в змаганнях з цього виду спорту.

"Ярослав Лавренюк завершив свій виступ на санно-бобслейній трасі Alpensia з результатом 1.45,67, програвши 1.01 секунди чемпіону Емілсу Індріксонсу з Латвії. Спортсмен посідав третє місце після першого заїзду (52,89), але з другим впорався краще (52,78) і в підсумку виборов срібну медаль, випередивши господаря змагань корейця Шин Йон Су, результат якого склав 1.46,05", – йдеться в повідомленні.

Раніше

Першу ж нагороду для України на Юнацькій Олімпіаді принесла українська біатлоністка Поліна Пуцко, яка зійшла на третю сходинку п'єдесталу у спринті на 6 км.

17-річна спортсменка із Сумщини за важких погодних умов у "Спортивному парку Alpensia" показала чудову швидкість на дистанції та допустила лише одну похибку на двох вогневих рубежах. І поступилася лише двом суперницям – 38,8 секунди срібній призерці Елі Север зі Словаччини та 1.13,9 – чемпіонці Карлотті Гаутеро з Італії, які не закрили одну і три мішені відповідно.

Новини за темою: Українська сноубордистка Данча потрапила в трійку призерок Кубка Європи

Бронза, яку виборола Пуцко, стала другою в історії України нагородою у біатлоні на зимових Юнацьких Олімпійських іграх після золота Христини Дмитренко у перегонах переслідування у Ліллегаммері-2016.

Нагадаємо, Всесвітня федерація керлінгу (WCF) продовжила заборону на участь спортсменів із Росії та Білорусі в міжнародних змаганнях, інформує Національний олімпійський комітет.

Читайте також:
Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео
Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine