USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: Як пройшов бій і чого чекати далі? Відео

Ще один українець – Денис Берінчик – в іншому поєдинку виграв у мексиканця Наваррете
Усик
Олександр Усик, серпень 2023 р., Вроцлав
Джерело: відкриті джерела

Вночі 19 травня відбулися одразу два титульні поєдинки для українських боксерів Олександра Усика та Дениса Берінчика. І українці не підвели, завоювавши пояси в дуже напружених поєдинках.

Усик – Ф'юрі

Довгоочікуваний поєдинок супертяжів нарешті відбувся. Бій пройшов у саудівській столиці Ер-Ріяд. І в ньому, попри прогнози, переміг український боксер.

Перед боєм українець і британець контролювали всі важливі пояси – WBA, WBO, IBF, IBO і WBC, тому на кону був титул абсолютного чемпіона світу у важкій вазі.

Боксери провели всі 12 раундів. У дев'ятому раунді українець відправив британця в нокдаун. Однак той зміг підвестися.

У підсумку судді винесли рішення віддати перемогу Усику, хоча на їхніх записках була суперечлива статистика: 115:112, 114:113 (на користь Усика) і 114:113 (на користь Ф'юрі).

Таким чином, Усик став першим абсолютним чемпіоном світу в суперважкому дивізіоні у XXI столітті. Останнім "абсолютом" у хевівейті був Леннокс Льюїс, який завоював цей статус у 1999 році

Чого чекати далі?

Після оголошення оцінок між двома боксерами відбулася досить доброзичлива розмова, під час якої Ф'юрі ствердно заявив, що він хоче реваншу.

Усик своєю чергою погодився на пропозицію британця.

Попередньо, бій-відповідь може відбутися вже в жовтні цього року, якщо команди зможуть з першого разу домовитися про дату поєдинку.

Берінчик – Наваррете

Бій другого українця Дениса Берінчика відбувся в Сан-Дієго (США). Він зустрівся з мексиканцем Емануелем Наваррете. І цей бій став для українського легковаговика першим титульним у професійній кар'єрі.

36-річний Берінчик також переміг роздільним рішенням суддів (115:113, 116:112, 112:116), ставши володарем вакантного титулу WBO в легкій вазі (до 61,2 кг).

Як ми писали, за контрактом Ф'юрі має пожертвувати Україні на тлі війни з РФ понад мільйон доларів зі свого заробітку від бою.

Читайте також:
У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото У Парижі стартувала Олімпіада. Церемонію вперше провели на воді. Заворожуючі фото
Наступні зимові Олімпійські ігри відбудуться в Альпах Наступні зимові Олімпійські ігри відбудуться в Альпах
Олімпіада-2024. Короткий гід по головній спортивній події року Олімпіада-2024. Короткий гід по головній спортивній події року
МОК схвалив створення Олімпійських ігор з кіберспорту: Перші змагання проведуть у Саудівській Аравії в 2025 році МОК схвалив створення Олімпійських ігор з кіберспорту: Перші змагання проведуть у Саудівській Аравії в 2025 році