USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Всесвітня федерація керлінгу продовжила заборону на участь спортсменів із РФ та Білорусі в міжнародних змаганнях

Обидві країни раніше були відсторонені від участі в міжнародних змаганнях із керлінгу до 31 грудня 2023 року
керлінг
Джерело: відкриті джерела

Всесвітня федерація керлінгу (WCF) продовжила заборону на участь спортсменів із Росії та Білорусі в міжнародних змаганнях, інформує Національний олімпійський комітет (НОК).

"За результатами засідання Ради Всесвітньої федерації керлінгу було прийнято рішення продовжити усунення Білорусі та Росії від участі у змаганнях з керлінгу до кінця сезону 2023–2024 років", – ідеться в повідомленні НОК.

Зазначається, що обидві країни раніше були відсторонені від участі в міжнародних змаганнях із керлінгу до 31 грудня 2023 року.

"На думку правління WCF, присутність учасників з цих країн на змаганнях може зашкодити заходу, зокрема поставити під загрозу безпеку учасників чи порядок проведення змагань", – зазначається в дописі.

"Боротьба" з РФ в спорті

Нині Україна займає активну позицію, аби російських спортсменів не допускали до міжнародних змагань, розповідає народний депутат України, заступник голови Комітету ВРУ з питань молоді і спорту Василь Мокан.

"Верховна Рада зверталася до урядів країн, до міжнародних спортивних федерацій, до самого МОК з приводу неприпустимості допуску пропагандистських спортсменів із Росії і Білорусі, поки триває агресія по відношенню до України, поки не виведені з нашої території всі окупаційні війська", – пояснює Мокан.

А виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету (МОК) в жовтні ухвалив рішення про призупинення членства Олімпійського комітету Росії. Причина – рішення Олімпійського комітету РФ від 5 жовтня приєднати до свого складу регіональні спортивні організації тимчасово окупованих територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей. Це порушення Олімпійської хартії, оскільки порушує територіальну цілісність Національного олімпійського комітету України, яку визнає Міжнародний олімпійський комітет.

Теги: спорт
Читайте також:
Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео
Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine