USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати

Довгоочікуваний бій відбудеться 18 травня в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді
Усик та Ф'юрі
Джерело: відкриті джерела

У ніч з 18 на 19 травня український боксер Олександр Усик проведе бій за титул абсолютного чемпіона світу в хевівейті з британцем Тайсоном Ф'юрі. Розповідаємо, коли розпочнеться бій, де його дивитися та інші цікаві факти про поєдинок.

Довгоочікуваний бій відбудеться 18 травня в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді. Поєдинок розпочнеться близько 00:30 (19 травня) за київським часом. На кону стоять найважливіші пояси хевівейту - WBA, WBO, IBF, IBO і WBC.

До початку головного бою в Ер-Ріяді запланований андеркард поєдинку з 10 боїв. В одному з них битиметься ще один українець Даніель Лапін. Його суперником стане португалець Октавіу Пудівітр, а на кону стоятиме титул WBA Continental у напівважкій вазі.

Де дивитися бій?

Ексклюзивним транслятором бою в Україні буде медіасервіс MEGOGO. Переглянути поєдинок у прямому ефірі можна буде за підписками "Легка", "Оптимальна", "Максимальна" і "Спорт". Трансляція буде доступна в розділі "Спорт", на каналі "MEGOGO Гонг" і в окремому поп-ап-каналі, який з'явиться в день події.

Новини за темою: Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни

Які прогнози?

На думку букмекерів, незначним фаворитом поєдинку є "Циганський король" - на його перемогу дають коефіцієнт близько 1,93. Водночас перемогу Усика оцінюють балом 2,03.

Щодо прогнозу експертів, то такі імениті боксери, як Майк Тайсон і Леннокс Льюїс вважають, що перемогу здобуде Ф'юрі. А ось ще один представник хевівейту - британець Ентоні Джошуа, якого Усик раніше переміг двічі, робить ставку на українця.

"Я бився з Усиком. Вважаю, що він феноменальний боєць, оточений чудовою командою. Ти хороший до тієї міри, наскільки прекрасна твоя команда, а навколо нього чудові фахівці. Після зустрічі з ним у ринзі та аналізу, я досі спостерігаю за ним. Думаю, саме він зможе перемогти", - заявив Джошуа.

Шлях до головного бою року

Підготовка бою між Усиком і Ф'юрі триває вже довгий час. Неодноразово в пресі повідомляли, що бій може не відбутися через те, що боксери не можуть домовитися про дату. Але після тривалих переговорів промоутери знайшли відповідне вікно.

Спочатку поєдинок мав пройти у лютому цього року, проте Ф'юрі отримав травму в бою з колишнім чемпіоном UFC у важкій вазі Френсісом Нганну. Тож бій перенесли ще на 4 місяці.

Переможець бою Усик - Ф'юрі стане першим абсолютним чемпіоном світу в суперважкому дивізіоні в XXI столітті. Останнім "абсолютом" у хевівейті був Леннокс Льюїс, який завоював цей статус у 1999 році

Довідка:

У 36-річного Олександра Усика 21 перемог у 21 поєдинку, 14 з яких - нокаутом. Чотири бої він провів у важкій вазі. А перед цим Олександр став абсолютним чемпіоном світу в крузервейті - ваговій категорії до 90,7 кг, виборовши там усі чотири найпрестижніші пояси.

У 34-річного Ф'юрі на рахунку 34 перемоги, з яких 24 - нокаутом і одна нічия.

Читайте також:
Україна на Євро-2024 сьогодні зіграє з Бельгією. Які прогнози вирішального матчу групового етапу? Україна на Євро-2024 сьогодні зіграє з Бельгією. Які прогнози вирішального матчу групового етапу?
НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024 НОК України презентував нову колекцію форми, в якій збірна виступатиме на Олімпіаді-2024
Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі Усик відмовився від звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі
25 25 "нейтральних" спортсменів із РФ і Білорусі допустили на Олімпійські ігри в Парижі