USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українська сноубордистка Данча потрапила в трійку призерок Кубка Європи

Це – 18-та медаль для Данчі на рівні Кубка Європи зі сноубордингу
Аннамарі Данча

Аннамарі Данча

Джерело: FIS

Українська сноубордистка Аннамарі Данча розпочала новий сезон Кубка Європи з вражаючим досягненням, завоювавши бронзову медаль на своєму першому етапі у Фольгарії, Італія. 

Як повідомляє Федерація лижного спорту України, змагання пройшли в четвер, 11 січня, в італійській Фольгарії. На першому з двох стартів виступили три українці. 

Результати

Так, Аннамарі Данча подолала три раунди змагань, перш ніж вибороти бронзу в малому фіналі проти чешки Адели Кецлікової. За свій виступ українка заробила 60 балів до заліку Кубка Європи – 21-ше місце. Додамо, що ця медаль в Італії – 18-та для Данчі на рівні Кубка Європи зі сноубордингу. Бо ж на цьому турнірі українка виступає з грудня 2005 року.

За підсумками кваліфікації виступи завершила українка Надія Гапатин – 19-те загальне місце на етапі.

У чоловіків до 1/8 фіналу пройшов Олександр Белінський, який став 14-м – це найкращий результат українця на континентальному турнірі від лютого 2023 року.

"Попереду в атлетів – насичене завершення тижня. 12 січня відбудеться другий змагальний день етапу Кубка Європи, а в суботу, 13 січня, пройде етап Кубка світу в дисципліні PGS в Швейцарії, Скуоль", – додають у федерації.

Данча в попередніх сезонах

Попередній сезон Данча завершила на другому місці в загальному заліку Кубка Європи. У минулому змагальному році вона здобула дві золоті медалі на рівні Кубка Європи, вигравши в паралельному слаломі та слаломі-гіганті.

Данча пропустила два перших етапи поточного сезону-2023/24 на Кубку Європи, проте це не завадило їй вразити шанувальників своїми досягненнями на рівні Кубка світу. Серед найяскравіших виступів була її участь у швейцарському Давосі, де вона увійшла до топ-10 змагань.

Додамо, напередодні в австрійському Бішофсгофені завершився останній етап Турне чотирьох трамплінів – одного з найпрестижніших турнірів сезону у цьому виді спорту. На етапах Турне чотирьох трамплінів третій рік поспіль виступили два українські спортсмени – Віталій Калініченко та Євген Марусяк, які й показали найкращий результат.

Теги: спорт
Читайте також:
Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео Усик здобув історичну перемогу, перебоксувавши британця Ф'юрі: як пройшов бій і чого чекати далі? Відео
Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати Усик - Ф'юрі: Де дивитися бій за титул абсолютного чемпіона світу і що про нього потрібно знати
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine