USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна планує увійти в новий опалювальний сезон з 1,8 млн тонн вугілля та 14,7 млрд куб. м газу, – Шмигаль

Всі планові ремонтні роботи енергооб'єктів ведуться за графіком
Опалювальний сезон, опалення_1
Джерело: відкриті джерела

Україна планує увійти в початок опалювального сезону з показниками 1,8 млн тонн вугілля та 14,7 млрд кубічних метрів газу. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за результатами наради з профільними міністерствами та відомствами.

Він зазначив, що уряд веде роботу над розширенням спроможності експорту-імпорту електроенергії з ЄС.

Головні завдання перед опалювальним сезоном

Шмигаль наголосив, що головне – відновлення та забезпечення інженерного захисту.

"До опалювального сезону маємо максимально убезпечити нашу енергетику від російських ракет і дронів. Відповідні завдання й доручення вже давно роздані. Тепер це персональна відповідальність, зокрема й керівників енергетичних об’єктів", – розповів глава уряду.

Він додав, що всі планові ремонти енергетичних об’єктів ведуться згідно з графіком. За інформацією Мінінфраструктури, наразі відновлено вже 435 об’єктів теплопостачання.

Нагадаємо, ми писали, що ціни на енергоносії цієї зими можуть підскочити. Відповідно уряди країн будуть змушені втрутитися і знову субсидувати рахунки.

А  "Нафтогаз" братиме участь у спільних закупівлях газу з ЄС. НАК "Нафтогаз України" зареєструвався на платформі AggregateEU, метою якої є закупка газу усіма 27 країнами блоку, щоб знизити ціни на енергоносії.

 

Читайте також:
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень
В Україні ввели екстрені відключення світла В Україні ввели екстрені відключення світла
55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження 55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень