USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна отримала від МВФ ще 890 млн доларів

Завдяки наданим коштам уряд має змогу й надалі зберігати економічну стабільність країни
долари
Джерело: відкриті джерела
До загального фонду державного бюджету України надійшов другий транш розміром 890 млн доларів від Міжнародного валютного фонду. Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів України.

Кошти отримані як результат успішного першого перегляду програми розширеного фінансування (EFF). Українська сторона виконала всі відповідні кількісні критерії ефективності за квітень і структурні орієнтири станом на кінець червня, зазначили в Мінфіні.

"Під час перегляду програми EFF експерти та керівництво МВФ відзначили значний прогрес української сторони у виконанні структурних заходів та кількісних критеріїв ефективності, визначених за Програмою", — сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

За його словами, завдяки наданим коштам уряд має змогу й надалі зберігати економічну стабільність в Україні та забезпечувати пріоритетні видатки державного бюджету.

Фінансування МВФ

Наразі Україна отримала вже 3,59 млрд доларів від МВФ.

31 березня виконавча рада Міжнародного валютного фонду затвердила чотирирічний пакет фінансування в розмірі 15,6 млрд доларів для України. Він є частиною великого пакета підтримки від країн G7 на суму 115 млрд доларів протягом дії програми.  

23 травня в Україні розпочала свою роботу місія Міжнародного валютного фонду, щоб оцінити перші результати щодо виконання умов чотирирічної програми розширеного фінансування.

Теги: МВФ
Читайте також:
МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар
Світову економіку чекає десятиліття слабкого зростання, попри уникнення рецесії, – МВФ Світову економіку чекає десятиліття слабкого зростання, попри уникнення рецесії, – МВФ
Україна виконала всі структурні маяки МВФ, передбачені на березень Україна виконала всі структурні маяки МВФ, передбачені на березень
Україна отримала четвертий транш від МВФ майже у 900 мільйонів доларів Україна отримала четвертий транш від МВФ майже у 900 мільйонів доларів