USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Україна отримала четвертий транш від МВФ майже у 900 мільйонів доларів

Кошти допоможуть покрити пріоритетні бюджетні видатки та підтримувати макрофінансову стабільність
долари
Джерело: відкриті джерела

Україна отримала черговий транш фінансової підтримки в межах програми розширеного фінансування EFF від Міжнародного валютного фонду у розмірі 880 мільйонів доларів. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що кошти допоможуть покрити пріоритетні бюджетні видатки та підтримувати макрофінансову стабільність.

"Україна продовжує успішно виконувати свої зобов'язання перед партнерами. Уже готуємося до наступного перегляду програми", – зазначив глава уряду.

В Міністерстві фінансів додали, що Україна залучила вже близько 5,4 млрд доларів з передбачених програмою 15,6 млрд доларів.

"Додаткове фінансування від МВФ на пріоритетні потреби Державного бюджету України – результат успішного третього перегляду програми EFF. Завдяки своєчасній підтримці ми спроможні й надалі зберігати фінансову стабільність в Україні. Після третього перегляду ми продовжуємо активно працювати над впровадженням спільно визначених реформ для забезпечення макроекономічної стабільності, зміцнення державного управління, підтримки зусиль з відновлення та зрештою європейської інтеграції України", - наголосив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Зазначимо, що наприкінці березня рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила третій перегляд програми розширеного фінансування EFF.

Також нагадаємо, що 14 грудня 2023 року Україна отримала третій транш фінансування на суму близько 900 млн доларів від Міжнародного валютного фонду (МВФ) в рамках програми Механізму розширеного фінансування (Extended Fund Facility – EFF).

Читайте також:
Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном Посол України в Польщі пояснив, чому обмежили консульські послуги для громадян за кордоном
Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей, – Bild
Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів Австралія надасть Україні пакет допомоги на 100 млн доларів
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів