USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Місія МВФ розпочала свою роботу в Україні

Представники місії перевірять, як Україна дотримується обіцянок, і оновлять прогноз по розвитку країни
МВФ

МВФ

Джерело: відкриті джерела

Сьогодні, 23 травня, в Україні розпочала свою роботу місія Міжнародного валютного фонду. Про це заявив постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян на сайті МВФ.

Що розглядатимуть

За його словами, будуть обговорені заходи щодо першого перегляду програми розширеного фінансування.

"Місія МВФ на чолі з Гевіном Греєм розпочинає сьогодні з представниками влади України обговорення заходів у контексті першого перегляду програми розширеного фінансування (EFF)", – написав Степанян.

У заяві також йдеться про те, що Міжнародний валютний фонд оцінить перші результати України щодо виконання умов чотирирічної програми розширеного фінансування.

Будуть зроблені:

– висновок щодо перебігу економічних та фінансових подій в Україні,

– оновлення перспектив та ризиків для економіки відповідно до базового сценарію і негативного.

– оцінка прогресу виконання політичних зобов'язань, а також зобов’язань у галузях податково-бюджетної політики та грошово-кредитної політики.

Що зробила Україна

Для отримання кредиту Україна зобов'язалася дотримуватися кількох обіцянок. За словами голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, вони наступні:

Перша – обіцянка МВФ на першому етапі програми у 2023–2024 роках посилювати мобілізацію доходів у рамках чинного податкового поля та утримуватися від будь-яких дій щодо розмивання податкової бази.

Друга – необхідність гармонізації податкової системи із системою Європейського Союзу, яка регулюється директивами. Це необхідно, щоб бути членом Євросоюзу.

Серед зобов'язань також:

Скасування 2% податку, поновлення податкових перевірок, штрафні санкції за порушення податкового законодавства.

Друге – ухиляння від емісійного фінансування бюджету.

Нагадаємо, Україна на початку квітня отримала від МВФ перший транш із програми підтримки на 15,6 млрд доларів.

Читайте також:
Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу Україна готова до травня надати власникам єврооблігацій план реструктуризації боргу
МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар МВФ дав прогноз щодо курсу долара в Україні найближчими роками: Через п'ять років може зрости до 54,1 гривні за долар
Світову економіку чекає десятиліття слабкого зростання, попри уникнення рецесії, – МВФ Світову економіку чекає десятиліття слабкого зростання, попри уникнення рецесії, – МВФ
Україна виконала всі структурні маяки МВФ, передбачені на березень Україна виконала всі структурні маяки МВФ, передбачені на березень