USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна отримала ще 1,5 мільярда євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну загальна підтримка ЄС сягнула близько 70 мільярдів євро
Євросоюз
Євросоюз
Джерело: відкриті джерела

Україна отримала восьмий транш макрофінансової допомоги (МФД) розміром 1,5 мільярда євро від Європейського Союзу. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Загалом бюджетна підтримка ЄС України у 2023 році вже становить 13,5 мільярдів євро", – додав очільник уряду

Зазначається також, що з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну загальна підтримка Євросоюзу сягнула близько 70 мільярдів євро.

У Мінфіні також вже підтвердили надходження коштів. Там уточнили, що макрофінансова допомога надається на безпрецедентно пільгових умовах та спрямовується на фінансування пріоритетних видатків держбюджету України.

"Макрофінансова допомога ЄС – це вагомий внесок у забезпечення фінансової стабільності та пришвидшення перемоги у війні. Вдячний колегам з усіх інституцій ЄС за лідерство у підтримці України та ритмічність у наданні коштів, що допомагає українській  державі своєчасно та у повному обсязі забезпечувати фінансування видатків державного бюджету, перш за все соціальних та гуманітарних", – сказав міністр фінансів України Сергій Марченко.

Також у відомстві зазначили, що наступні три транші в рамках масштабної програми МФД з урахуванням рівня виконання Україною погоджених сторонами умов структурної політики очікуються до кінця  2023 року. Загальний же плановий обсяг фінансування за поточною програмою макрофінансової допомоги складає 18 мільярдів євро.

Новини за темою: Євросоюз виділить Україні ще 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги

Раніше ми писали, що Британія і США виділять Україні 4,3 млрд доларів фінансової допомоги.

Кошти Британії підуть на відновлення економічного сектора країни, США – на відбудову.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років
ЄС остаточно схвалив ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України