USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Британія і США виділять Україні 4,3 млрд доларів фінансової допомоги: Куди підуть кошти

Кошти Британії підуть на відновлення економічного сектора країни, США – на відбудову
Британія США прапори
Джерело: відкриті джерела

Велика Британія і Сполучені Штати Америки нададуть фінансову допомогу Україні на загальну суму 4,3 млрд доларів. Про це під час Конференції з питань відновлення України заявили прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак і державний секретар США Ентоні Блінкен.

Куди підуть кошти Британії

Країна виділяє нам 3 млрд доларів. Кошти надходитимуть Україні впродовж наступних трьох років.

За словами Сунака, також буде запущений новий британсько-український технологічний міст для сприяння інвестиціям і талантам, а також підтримка "зеленої енергетики".

Новини за темою: Україна готує "Зелений план Маршалла" для відновлення економіки: Визначено першочергову галузь

"Все це частина величезних колективних зусиль союзників і партнерів з усього світу, в тому числі значної нової підтримки з боку ЄС, про яку також буде оголошено на цьому тижні", – зазначив прем'єр.

Страхування військових ризиків

За словами Сунака, нова система страхування військових ризиків допоможе підприємствам збільшити інвестиції в Україну.

"Це величезний крок уперед до того, щоб допомогти страховикам гарантувати інвестиції в Україну, усунути один із найбільших бар'єрів та дати інвесторам упевненість, необхідну їм для дій", – уточнив глава уряду Британії.

Ініціатива Ukraine Business Compact

Вона сприятиме відновленню України.

До цього проєкту вже долучились понад 400 компаній з 38 країн світу із сукупною ринковою капіталізацією в 4,9 трильйона доларів.

"Ми насамперед маємо побудувати платформу для бізнесу. Лише вони можуть по-справжньому залучити інновації та інвестиції, яких потребує Україна. Саме тому ми запускаємо Ukraine Business Compact, щоб приватний сектор пообіцяв свою підтримку відновленню та реконструкції України. І я радий оголосити сьогодні, що понад 400 компаній з 38 країн світу із загальною ринковою капіталізацією 4,9 трильйона доларів США вже підписали цей документ", – резюмував Сунак.

Куди підуть кошти США

Сполучені Штати виділить Україні 1,3 млрд доларів. Вони підуть на відбудову нашої країни. 

З цієї суми 520 млн доларів будуть виділені на відновлення українських енергомереж.

"Я оголошую, що за підтримки Конгресу США ми надамо понад 1,3 мільярда доларів додаткової допомоги для досягнення цієї мети. Ми проінвестуємо понад 520 мільйонів доларів, щоб допомогти Україні переформувати енергомережі, третина з яких була знищена Росією. Ми підтримуємо реформи українського енергоринку щодо боротьби з монополією і сприятимемо інвестиціями, щоб допомогти Україні стати одним з основних експортерів енергетики", – заявив Блінкен.

Нагадаємо, 21–22 червня у Лондоні відбувається конференція, присвячена відновленню України. У ній беруть участь понад тисяча представників із 61 країни – чиновники, представники неурядових організацій та сотні бізнес-лідерів та підприємців.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW