USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У ЄС спростували чутки про санкції проти Угорщини для допомоги Україні

У Євросоюзі прокоментували інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про розробку плану з підриву економіки Угорщини, якщо прем'єр країни Віктор Орбан накладе вето на виділення фінансування Україні у розмірі 50 мільярдів євро
Європа
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз не має планів запроваджувати економічні санкції проти Угорщини для того, щоб змусити її схвалити допомогу Україні від блоку. Про це пише Sky News.

"Документ, згаданий у статті Financial Times, – це довідкова записка, написана секретаріатом ради під свою відповідальність, в якій описується поточний стан угорської економіки", – розповів виданню неназваний високопосадовець ЄС.

Він уточнив, що в такій записці не міститься "якийсь конкретний план щодо довгострокового бюджету Євросоюзу та Фонду для України, а також не викладається будь-який план щодо Угорщини".

За словами чиновника, переговори щодо перегляду бюджету Європейського Союзу, який передбачає допомогу Україні у розмірі 50 млрд євро, продовжуються та ґрунтуються на пошуку компромісу.

Угорщина наприкінці минулого року заблокувала виділення 50 млрд євро для України. Вона стала єдиною країною, яка проголосувала проти такого рішення. Запитання планують знову розглянути на саміті, який відбудеться 1 лютого.

Що цьому передувало

Видання Financial Times писало про те, що Євросоюз має план економічних санкцій проти Угорщини. Їх нібито можуть застосувати, якщо країна відмовиться підтримувати допомогу Україні.

Такі обмеження можуть спричинити крах угорської економіки, уточнювали у виданні. Зокрема, країні загрожує втрата робочих місць та уповільнення економічного зростання.

Раніше ми писали, що Офіс президента планує зустріч лідера України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Зазначалося, що це і буде основним завданням під час зустрічі глави ОП Андрія Єрмака і міністра закордонних справ Дмитра Кулеби з міністром Сійярто 29 січня в Ужгороді.

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років