USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У США закінчується власний запас боєприпасів, – Салліван

На відновлення запасу боєприпасів знадобляться роки
Салліван

Радник з національної безпеки США Джейк Салліван

Джерело: відкриті джерела

У Сполучених Штатах Америки закінчується запас власних боєприпасів. Про це повідомив радник з національної безпеки США Джейк Салліван, повідомляє CNN.

За його словами, це сталося через те, що країна надає Україні боєприпаси для захисту від російської агресії.

"Адміністрація президента Джо Байдена, вступивши на посаду, "виявила, що загальні запаси 155-мм боєприпасів, які є стандартними боєприпасами НАТО для артилерійських снарядів, були відносно низькими", – заявив Салліван.

При цьому додав, що, за даними Білого дому, знадобляться роки, а не місяці, щоб поповнити запаси до прийнятного рівня.

"Президент Байден наказав Пентагону швидко працювати над збільшенням здатності Сполучених Штатів виробляти всі боєприпаси, які нам коли-небудь знадобляться для будь-якого конфлікту в будь-який час. Місяць за місяцем ми збільшуємо наші потужності з постачання боєприпасів", – наголосив радник з національної безпеки США.

До речі, раніше ми писали, що на останньому саміті НАТО у Вільнюсі Україна у підсумку отримала нову зброю, програму тренування пілотів на F-16, новий орган Раду Україна НАТО та скасування ПДЧ до вступу в альянс... та відповідь на питання: коли Україна ввійде до НАТО.

Також стало відомо, що від початку року міжнародні партнери виділили Україні понад 23 млрд доларів для фінансування дефіциту бюджету.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням