USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Росії закінчуються запчастини для будівництва кораблів, – WSJ

Західні санкції змусили РФ здебільшого покладатися саме на застарілі танкери, щоб експортувати нафту
Суднобудівництво росіян
Будівництво російських кораблів, які перевозять нафту
Джерело: The Wall Street Journal

У російської державної суднобудівної компанії United Shipbuilding Corp. (USC) закінчуються деталі двигунів. Через це вона не може виробляти танкери та судна, необхідні для перевезення нафти й вантажів. Про це повідомляє The Wall Street Journal.

У виданні нагадали, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року США та Європа ввели проти РФ потужні санкції. Це призвело до переривання постачань деталей двигунів, гвинтів і паливних помп. Зараз найбільші російські корабельні намагаються знайти достатню кількість гвинтів та деталей двигунів.

І хоча USC перебуває під обмеженнями ще з 2014 року, але проблеми з отриманням обладнання та іноземних спеціалістів для встановлення частин "набули системного характеру" саме після минулорічного лютого.

"USC спільно з держпідприємством РФ "Суднобудівний комплекс "Зірка" – дві найбільші корабельні компанії Росії за обсягом замовлень. Вони виробляють різноманітні судна: від атомних підводних човнів і фрегатів до танкерів-криголамів та пасажирських кораблів. Їхні клієнти – в основному з РФ, тож проблеми з виробництвом відчуватимуть переважно всередині країни. А це призведе до обмеженого впливу на світове суднобудування, де домінують азійські корабельні підприємства", – зазначають у WSJ.

Новини за темою: У США викрили схему контрабанди обладнання до Росії

І додають, що постійним клієнтом обох російських підприємств є державний танкерний оператор "Совкомфлот". Він також потрапив під санкції та був змушений продати більше третини свого флоту й перенести діяльність у Дубай.

У минулому USC постачила тільки чотири судна, бо з Німеччини перестали приходити гвинтові колонки. Тоді як, за словами менеджера підприємства "Зірка", виробництво на корабельні у Приморському краї відбувається з перебоями через відсутність імпортних двигунів. А з 8 березня 2022 року General Electric, що виробляв головний елемент системи електроруху судна, оголосив про зупинення своєї діяльності в Росії.

Тож ті компоненти, що були в запасі до введення санкцій, встановлювали за допомогою корейських партнерів. Водночас вони перестали працювати з росіянами у відповідь на вторгнення РФ в Україну.

Додамо, Росія використовує електронні чіпи з пральних машин та вживаних автомобілів для ремонту пошкоджених танків, в Європейському Союзі розглядають нові обмеження проти країн, які постачають агресору зазначені товари.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров