USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

Росія використовує для ремонту танків чіпи з пральних машин: Євросоюз хоче посилити санкції

Більшість вантажів, що вивозяться з ЄС, прямують до Білорусі через сухопутний кордон із Литвою
росія пральні машини
Джерело: відкриті джерела

Росія використовує електронні чіпи з пральних машин та вживаних автомобілів для ремонту пошкоджених танків, в Європейському Союзі розглядають нові санкції проти країн, які постачають агресору зазначені товари. Про це повідомляє The Telegraph.

Зазначається, що в останні місяці спостерігається значне зростання торгівлі споживчими товарами "потенційно подвійного значення" між блоком Євросоюзу і традиційними союзниками Кремля в Центральній Азії.

Європейські чиновники вважають, що нові маршрути, активність яких зросла на 60–80%, використовуються Росією, щоб обійти західні санкції. 

Видання зазначає, що нові санкції можуть призвести до обмеження доступу будь-якої країни, компанії чи фізичної особи до єдиного ринку Європейського Союзу, якщо будуть виявлені докази, які підтверджують, що вони реекспортували заборонені товари до Росії.

Згідно з документом, який потрапив у розпорядження The Telegraph, європейські столиці обговорюють плани завдання ударів по країнах, які допомагають Москві ухилятися від каральних заходів за допомогою торгових санкцій. Пропозиція може обмежити доступ будь-якої країни, бізнесу або приватної особи до ринку ЄС, якщо буде виявлено докази, що вони реекспортували заборонені товари в Росію.

Здебільшого пральні машини, вживані автомобілі та фотоапарати входять до числа товарів, що вивозяться з Євросоюзу у такі країни, як Казахстан, Киргизстан та Узбекистан.

Більшість вантажів, що вивозяться з ЄС, прямують до Білорусі через сухопутний кордон із Литвою, а потім реекспортуються до Середньої Азії. Польща закрила кордон, щоб закрити лазівку, але маршрут між Литвою та Мінськом, як і раніше, відкритий.

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg США та Британія розслідують криптовалютні транзакції Росії на 20 млрд доларів, – Bloomberg
Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters Куйбишевський нафтопереробний завод у Росії зупинився після атаки дронів, – Reuters
Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ Росстат констатував обвальне падіння виробництва бензину після ударів по російських НПЗ