USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Перу знайшли мумію, якій понад тисячу років

У мумії було довге волосся та майже ціла щелепа
мумія_1
Розкопки мумії
Джерело: Reuters

Археологи в Перу знайшли 1000-річну мумію на археологічній ділянці, розташованій у житловому районі Ліми. Про це повідомляє Reuters.

Так, останки виявили поряд із керамічними посудинами, текстилем та іншими предметами на місці Уака Пукллана в центрі заможного району Мірафлорес Ліми, 

"Це доросла особа в сидячому положенні із зігнутими ногами", – розповіла голова групи археологів Мірелла Ганоза. 

За її словами, виявлена ​​особа жила, ймовірно, тисячоліття тому, на початку культури Ічсма, яка розвинулася на центральному узбережжі сучасного Перу в період соціальної реорганізації до прибуття інків.

Розкопки мумії
Джерело: Reuters

Мумії та стародавні жертви вже знаходили на місці Уака Пукллана. Тому експерти вважають це місце скринькою Пандори, де ще багато чого можна знайти.

Хоча Перу найбільше відоме завдяки королівському притулку інків Мачу-Пікчу на вершині гори, але країна була домом для різноманітних доіспанських культур, які процвітали протягом століть до приходу імперії інків до влади, переважно вздовж центрального узбережжя країни та в Андах.

"Вважаю досить цікавим, що прямо в серці Мірафлорес, посеред міста, в оточенні сучасних будівель і споруд, досі збереглося важливе місце, церемоніальний центр Huaca Pucllana", – додала Ганоза.

Крім того, у Лімі, де проживає 10 мільйонів жителів, є близько 400 уак, або місць з археологічними руїнами, які можна побачити в різних районах.

У Туреччині знайшли мозок та шкіру людей бронзової доби

Археологи, які проводять розкопки на заході Туреччини, виявили залишки мозку і шкіри двох людей, які жили в бронзову добу. Експедицію проводили в регіоні, який також називають "Серцем Західної Анатолії", оскільки на знімках із повітря він виглядає як серце, повідомляє Arkeonews.

Регіон Тавшанли Хьоюк розташований на перехідному шляху між регіонами Західної Анатолії та Центральної Анатолії, тому дослідження мають вирішальне значення з точки зору розуміння міжрегіональних комунікацій.

Новини за темою: Археологи передадуть у фонди понад 100 різноманітних знахідок з Більського городища
Читайте також:
Рятуючи захисників: На Полтавщині роблять унікальні медичні інструменти для вилучення уламків з тіл поранених Рятуючи захисників: На Полтавщині роблять унікальні медичні інструменти для вилучення уламків з тіл поранених
Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим
Найщасливішою країною світу стала Фінляндія, Україна ж опинилася на 105 місці, – дослідження Найщасливішою країною світу стала Фінляндія, Україна ж опинилася на 105 місці, – дослідження
Українка вперше отримала премію ЄС для жінок-інноваторів Українка вперше отримала премію ЄС для жінок-інноваторів