USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Маск анонсував розробку нейрочіпів для повернення зору сліпим

Спочатку нейрочіпи тестували на сліпих мавпах
Ілон Маск
Ілон Маск
Джерело: відкриті джерела

Компанія олігарха Ілона Маска Neuralink, яка тестує нейрочіпи для керування гаджетами силою думки, планує розробити аналогічний продукт для сліпих, щоб люди могли бачити. Про це інформує The Independent.

Видання повідомляє, що наразі нейрочіпи успішно пройшли випробування на сліпих мавпах. І жодна з тварин "не загинула і не отримала серйозних травм від пристрою Neuralink".

"Спочатку зір буде низьким, як у ранній графіці відеоігор Nintendo, але насамкінець може перевищити нормальний людський зір", – зазначив Маск.

За словами медіамагната, цей проєкт отримає назву Blindsight.

Раніше

У лютому стало відомо, що перша людина, якій імплантували мозковий чип, змогла керувати мишею на екрані комп'ютера за допомогою думки.

"Здається, пацієнт повністю відновився, без побічних ефектів, про які ми знаємо. Пацієнт може рухати мишею по екрану, просто думаючи про це", – говорив Маск.

Тоді мільярдер пообіцяв, що його компанія поверне паралізованим людям рухливість і дозволить спілкуватися за допомогою думок, а не слів. Поки невідомо, коли очікувати підтвердження обіцяного і чи є у чипа побічна дія. 

До речі, нове дослідження науковців з університету Гуансі та Китайської академії наук продемонструвало революційний метод сповільнення світла у 10 тисяч разів завдяки електромагнітно індукованій прозорості.

Новий метод ґрунтується на так званій електромагнітно-індукованій прозорості (EIT), яка використовує певні лазерні маніпуляції з електронами всередині газу, що зберігається у вакуумі, перетворюючи його з непрозорого на прозорий.

Читайте також:
Нестабільний графік роботи в молодому віці може вплинути на ваше здоров'я в майбутньому, - учені Нестабільний графік роботи в молодому віці може вплинути на ваше здоров'я в майбутньому, - учені
ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство ChatGPT став доступний без реєстрації, в той час як Маск допускає, що ШІ знищить людство
Агенти російського ГРУ могли впливати на американських розвідників секретною зброєю, яка викликає Агенти російського ГРУ могли впливати на американських розвідників секретною зброєю, яка викликає "гаванський синдром", – розслідування
Рятуючи захисників: На Полтавщині роблять унікальні медичні інструменти для вилучення уламків з тіл поранених Рятуючи захисників: На Полтавщині роблять унікальні медичні інструменти для вилучення уламків з тіл поранених