USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Туреччині знайшли мозок та шкіру людей бронзової доби

Знайдені останки належали чоловікам, вік яких оцінюють у 15–18 та 40–45 років
розкопки_3
Розкопки в Туреччині
Джерело: Аrkeonews

Археологи, які проводять розкопки на заході Туреччини, виявили залишки мозку і шкіри двох людей, які жили в бронзову добу. Експедицію проводили в регіоні, який також називають "Серцем Західної Анатолії", оскільки на знімках із повітря він виглядає як серце, повідомляє Arkeonews.

Регіон Тавшанли Хьоюк розташований на перехідному шляху між регіонами Західної Анатолії та Центральної Анатолії, тому дослідження мають вирішальне значення з точки зору розуміння міжрегіональних комунікацій.

"Нове відкриття є примітним, оскільки останки шкіри знайшли під час археологічних розкопок тут уперше. Останки ж мозку виявляли чотири чи п'ять разів. Знайдені останки належали чоловікам, вік яких оцінюється у 15–18 та 40–45 років. Вони збереглися внаслідок карбонізації", – кажуть археологи.

За словами вчених, останки належали людям, які не змогли втекти з дому після того, як його підпалили.

Науковці додають, що розкопки ведуть на території найдавнішого поселення у регіоні, яке було його столицею у бронзову добу. У 1 тис. 700 році до нашої ери на поселення скоїли масштабний напад, в результаті якого його повністю спалили.

Люди заселили Південну Америку раніше, ніж вважалося

Люди прибули до Південної Америки раніше, ніж вважали дотепер. На це вказує нове дослідження ювелірних виробів, зроблених із кісток вимерлих лінивців, повідомляє The Guardian.

Так, науковці вивчали трикутні та краплеподібні підвіски з кістяного матеріалу гігантських лінивців і вирішили, що різьблені та відполіровані форми й просвердлені отвори були результатом роботи майстрів.

За оцінками вчених, ці прикраси були виготовлені 25 тис. – 27 тис. років тому. Дотепер вважалося, що люди досягли Америки близько 15 тисяч років тому.

Новини за темою: Вперше за межами Землі: На супутнику Сатурна знайшли важливий для життя елемент

Читайте також:
Кабмін запропонує Раді ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною Кабмін запропонує Раді ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною
США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства США ввели санкції проти компаній, які підтримують російський ВПК: У списку є китайські підприємства
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
У Туреччині відбулися місцеві вибори: Партія Ердогана зазнала поразки від опозиції У Туреччині відбулися місцеві вибори: Партія Ердогана зазнала поразки від опозиції