USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Нідерландах трансгендерна жінка вперше стала переможницею конкурсу краси. Надалі будуть змагання в "Міс Всесвіті"

22-річна переможниця Ріккі Валері Колле підкорила суддів своєю "залізною та міцною історією" і "чіткою місією"
Колле
Джерело: Іnstagram Колле

Уперше в історії "Міс Нідерланди" стала трансгендерна жінка, згодом вона дівчина змагатиметься у конкурсі "Міс Всесвіт", що відбудеться у грудні 2023 року в Сальвадорі. Про це стало відомо з соціальних мереж переможниці.

Зі слів журі, 22-річна переможниця Ріккі Валері Колле підкорила їх своєю "залізною та міцною історією" і "чіткою місією".

Під час власного виступу дівчина заявила про прагнення стати "голосом і зразком для наслідування". Колле акцентувала на власних намірах "здійснити зміни в суспільстві щодо трансгендерних людей".

"Коли я була маленьким Рікком, і навіть коли стала трансгендером - це було нелегко для мене й мого оточення. Я краще за будь-кого знаю, як це відчувати себе самотньою, не бути оточеною лише позитивними думками", - сказала переможниця.

Відтепер нідерландка претендуватиме на перемогу у щорічному міжнародному конкурсі краси "Міс Всесвіт".

Трансгендерні жінки на конкурсах краси

Ріккі Валері Колле є другою відкритою трансгендерною учасницею конкурсу краси. Першою трансгендерною жінкою, яка узяла участь у конкурсі, стала іспанська модель Анхела Понсе, - модель здобула титул "Міс Всесвіт Іспанія-2018".

Трансгендерні жінки можуть брати участь у конкурсі з 2012 року, відколи його власником став колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп.

Хто така трансгендерна жінка

Трансжінка - це жінка, якій при народженні було призначено чоловічу стать. Трансжінки можуть відчувати гендерну дисфорію та можуть зробити гендерний перехід. Цей процес зазвичай включає замісну гормональну терапію, а іноді й операцію зі зміни статі, яка може принести полегшення та вирішити почуття гендерної дисфорії.

Трансгендерні жінки можуть бути гетеросексуальними, бісексуальними, гомосексуальними, асексуальними або ототожнюватися з іншими термінами (наприклад, квір).

Термін "трансгендерна жінка" не завжди є взаємозамінним із транссексуальною жінкою, хоча терміни часто використовуються як взаємозамінні.

Трансгендер - загальний термін, що включає різні типи гендерів людей (включаючи транссексуалів).

Трансжінки стикаються зі значною дискримінацією у багатьох сферах життя (трансмізогінія, підмножина трансфобії), у тому числі при працевлаштуванні та доступі до житла. Також є проблеми з фізичним та сексуальним насильством та злочинами на ґрунті ненависті, в тому числі з боку партнерів.

Новини за темою: Австралія перша в світі легалізувала використання психоделіків
Читайте також:
Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені Нідерланди планують постачати F-16 Україні з осені
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Нідерланди повернули Україні незаконно вивезені цінні археологічні артефакти Нідерланди повернули Україні незаконно вивезені цінні археологічні артефакти
Нідерланди оголосили про новий пакет військової допомоги Україні Нідерланди оголосили про новий пакет військової допомоги Україні