USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Нідерланди оголосили про новий пакет військової допомоги Україні

Україна отримає 14 надувних човнів з жорстким корпусом (RHIB), 8 мілітаризованих річкових патрульних катерів та десантно-штурмовий катер CB90
десантно-штурмовий катер CB90
Десантно-штурмовий катер CB90
Джерело: Мілітарний

Нідерланди нададуть новий пакет військової допомоги для України. До нього увійдуть катери, а також десантні катери. Також будуть виділені кошти на закупівлю боєприпасів. Про це повідомило Міністерство оборони Нідерландів.

"Нідерланди нададуть Україні швидкі та високоманеврені гумові та патрульні катери, а також десантні кораблі. Нідерланди також виділили 250 мільйонів євро на чеську ініціативу щодо замовлення великої кількості артилерійських снарядів для України в короткостроковій перспективі", - сказано у повідомленні.

Україна отримає:

  • 14 надувних човнів з жорстким корпусом (RHIB);
  • 8 мілітаризованих річкових патрульних катерів;
  • десантно-штурмовий катер CB90.

Як розповіли у відомстві, деякі з цих плавзасобів будуть поставлені з власних запасів оборонного відомства, а інші - з промислових підприємств.

Крім того, нещодавно було оголошено, що Нідерланди нададуть додаткову допомогу у вигляді боєприпасів на суму понад 100 мільйонів євро.

Україна та Нідерланди обговорили прискорення постачання F-16

Україна та Нідерланди обговорили, як можна прискорити процес передачі українським захисникам винищувачів F-16. За допомогою можуть звернутися до Норвегії та Бельгії. Про це заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським.

За його словами, у питанні передачі F-16 все йде за графіком. Це означає, що винищувачі будуть в українському небі пізніше цього року.

Як зазначив Рютте, треба переконатися, що не буде жодних перешкод, які б могли створити затримку в передачі літаків.

"Ми обговорили, як прискорити цей процес. Ми попросимо наші Міноборони попрацювати з партнерами, такими як Норвегія, Бельгія та іншими країнами коаліції F-16, тому що Україна потребує цієї переваги в повітрі так швидко, як це можливо", - додав прем'єр.

У свою чергу президент Володимир Зеленський підтвердив, що Україна очікує на постачання першої частини літаків F-16 в цьому році.

Нагадаємо, 1 березня президент України Володимир Зеленський з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте підписали двосторонню безпекову угоду між Україною та Нідерландами. Документ передбачає два мільярди євро військової допомоги від Нідерландів цього року, а також подальшу оборонну допомогу протягом наступних десяти років.

Президент України повідомив про новий пакет військової підтримки для наших воїнів – від Нідерландів.

"Нідерланди активно допомагають нам із ППО, із коаліцією F-16. В цьому році нові винищувачі будуть у нашому небі, і цей рік маємо зробити результативним у захисті від російських керованих авіабомб, від російських літаків, ракет", - наголосив глава держави.

Зеленський подякував Рютте і зауважив, що "сьогодні був сильний візит".

Читайте також:
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg