USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України

Міністр оборони країни вважає, що ситуація загрожує стати критичною
боєприпаси
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Нідерланди виділяють понад 200 мільйонів євро для швидкої доставки Україні засобів ППО і артилерійських снарядів. Про це повідомила міністерка оборони країни Кайса Оллонгрен.

Посадовиця стверджує, що засоби ППО та артилерійські боєприпаси вкрай потрібні Україні.

"Ситуація загрожує стати критичною. Ресурси, які зараз надають Нідерланди, вже знаходяться на європейському континенті й будуть доставлені в Україну якнайшвидше. Зараз ми всі повинні зробити все можливе, щоб підтримати Україну", – прокоментувала Оллонгрен.

Нідерланди виділяють 150 млн євро на підтримку німецької ініціативи з пошуку систем ППО для України.

Крім того, Міноборони країни закупить засоби ППО ближнього радіуса дії на 60 млн євро, які можуть бути використані для боротьби з безпілотниками.

Новини за темою: Нідерланди виділяють 122 млн євро на боєприпаси для України

Військова допомога Нідерландів Україні

Зазначимо, 1 березня стало відомо, що Нідерланди нададуть новий пакет військової допомоги для України. До нього увійдуть катери, а також десантні катери. Також будуть виділені кошти на закупівлю боєприпасів. 

Україна отримає:

  • 14 надувних човнів з жорстким корпусом (RHIB);
  • 8 мілітаризованих річкових патрульних катерів;
  • десантно-штурмовий катер CB90.

Того ж дня президент України Володимир Зеленський з прем’єр-міністром Нідерландів Марком Рютте підписали двосторонню безпекову угоду між Україною та Нідерландами. Документ передбачає два мільярди євро військової допомоги від Нідерландів цього року, а також подальшу оборонну допомогу протягом наступних десяти років.

Також наприкінці минулого року уряд Нідерландів оголосив про виділення Україні 102 мільйонів євро із пакета допомоги на 2024 рік. Загальна ж його сума складає понад 2 мільярди євро.

Раніше ми повідомляли, що Нідерланди допоможуть Україні створити базу даних ДНК для прискорення ідентифікації дітей, яких викрала Росія та возз'єднання їх із родинами.

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї