USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У НАТО очікують, що Україна і Польща зможуть вирішити конфлікт

В Альянсі розраховують, що жодного негативного впливу на військову допомогу Україні не станеться
Столтенберг в НАТО

Єнс Столтенберг

Джерело: Суспільне

У НАТО очікують, що Україна і Польща зможуть знайти порозуміння і вирішити конфлікт, який виник через зернову кризу. Про це заявив генсек Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє Reuters.

Він підкреслив, що сподівається на те, що конфлікт не вплине на військову допомогу нашій країні.

"Я очікую і впевнений, що Україна та Польща знайдуть спосіб вирішити ці питання без негативного впливу на військову підтримку України", - зазначив генсек.

Нагадаємо, для України останніми місяцями питання експорту збіжжя стоїть дуже гостро. Адже низка європейських країн, попри рішення Єврокомісії, продовжили ембарго на ввезення української агропродукції.

Пізніше стало відомо, що Україна та Польща домовились знайти рішення щодо експорту зерна.

Зазначалося, що Україна фактично запропонувала ввести механізм спільної верифікації та погодження постачання чотирьох видів сільськогосподарських товарів.

Також Словаччина погодилась скасувати ембарго на українське зерно в обмін на те, що Україна зупинить свою скаргу, яку подала на країну в СОТ.

Ішлося про те, що міністри сільського господарства України та Словаччини домовилися створити систему ліцензування торгівлі зерном. Це, на думку чиновників, дозволить скасувати заборону на імпорт української агропродукції до Словаччини. 

Згодом з’явилася інформація, що Варшава підготувала для українського зерна транзитні коридори. По них наше збіжжя зможе проходити через Польщу на експорт в інші країни.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні