USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В усіх регіонах України перевірять військкомів. Перші результати очікуються за місяць

Буде створена група з представників ЗСУ, яка аналізуватиме виконання завдань ТЦК
військові ЗСУ
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

В Україні створили комісію з перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військкоматів) в усіх регіонах України. Тепер військкомів перевірять на доброчесність та ефективність виконання службових обов’язків. Про це повідомив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

"Це вважливе питання на сьогодні, оскільки в інфопросторі дуже багато негатива про діяльність територіальних центрів комплектування. Тому робоча група створена, включає вона силовий блок – це НАЗК, ДБР, СБУ, Нацполіцію, які будуть перевіряти свої питання – від моніторингу способу життя керівництва ТЦК до порушення чинного законодавства", – сказав Павлюк.

Перші результати перевірок очікуються вже за місяць.

Як відбуватиметься перевірка?

Буде створена група з представників ЗСУ, яка аналізуватиме виконання завдань, "прийматиме відповідну інформацію від людей, аналізуватиме її".

Заступник міністра уточнив, що перевірка правоохоронців має визначити, наскільки декларація керівників військкоматів відповідає їхньому реальному способу життя. 

Своєю чергою перевірка ЗСУ визначить, наскільки якісно очільник військкомату виконує свої посадові обов'язки та чи є скарги на роботу комісаріатів.

В Міноборони додають, що тепер інформацію щодо проблем у роботі терцентрів можна повідомити:
– за номером 0 800 31 01 79;
– на електронну пошту [email protected].

Зазначається, що отримана за зворотним зв’язком інформація ретельно перевірятиметься, аби не допустити ворожих вкидів з метою дестабілізації та збою мобілізаційного процесу в Україні.

Що загрожує недоброчесним військкомам?

За словами Павлюка, у разі виявлення доказової бази корупції та зловживань, будуть прийняті жорсткі кадрові та правові рішення.

Що передувало?

Журналісти відшукали в Іспанії маєток та офіс, що належать матері та дружині начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова. Так, згідно з витягами з іспанського реєстру родина Борисова за час повномасштабної війни придбала на іспанському узбережжі нерухомості й автівок на мільйони доларів США.

Після розголошення цієї інформації Борисова відсторонили від виконання службових повноважень, а Державне бюро розслідувань порушило провадження за фактами зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану й незаконного збагачення (ч. 5 ст. 426-1, 368-5 Кримінального кодексу України).

Згодом на вимогу президента Володимира Зеленського Борисова звільнили з посади.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція