USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Києві на блокпосту водій збив нацгвардійців: Один загинув, інший – у лікарні

Правоохоронці затримали водія на місці події
ДТП у Києві_1
Аварія на блокпосту
Джерело: Telegram Офіс Генпрокурора

У ніч проти 25 липня у Святошинському районі столиці сталася смертельна аварія: водій збив на блокпосту військовослужбовців Національної гвардії України. Унаслідок ДТП один боєць загинув, ще один госпіталізований, поінформували в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, водій автомобіля в період дії комендантської години рухався проспектом Берестейським, коли наїхав на військовослужбовців, які несли службу на блокпосту.

"Унаслідок ДТП один військовий від отриманих травм загинув. Іншого нацгвардійця госпіталізували у важкому стані. Водночас, за даними Міністерства внутрішніх справ, водій легковика травмував двох військовослужбовців", – йдеться у повідомленні.

У МВС уточнили, що 23-річний водій їхав на великій швидкості. Автомобіль протаранив ще дві припарковані автівки, в одній з яких перебував військовий Територіального центру комплектування.

Внаслідок зіткнення 49-річний солдат від отриманих травм загинув на місці, а його 26-річного товариша по службі з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували до медичного закладу. Ще одному постраждалому військовому надали допомогу на місці.

Яким може бути покарання?

Правоохоронці затримали водія на місці події. Слідчі готуються оголосити йому повідомлення про підозру, після чого суд обере запобіжний захід. Прокурори клопотатимуть про тримання під вартою.

Розслідування прокурори почали за порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із можливим позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Подібні випадки аварій

Нагадаємо, у Києві в ніч з 25-го на 26 травня голова Макарівського райсуду Олексій Тандир на смерть збив нацгвардійця. У результаті аварії чоловік загинув на місці. Вже 27 травня в судді Тандира за клопотанням прокуратури примусово відібрали біологічні зразки.

Згодом йому повідомили про підозру за фактом вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 КК України). А суд обрав запобіжний захід судді Тандиру – тримання під вартою без можливості внести заставу до 21 липня. 

Новини за темою: Судді Тандиру, який збив нацгвардійця на блокпосту, продовжили тримання під вартою

До речі: Жителів Києва та області закликали повідомити ДБР про всі відомі випадки минулих правопорушень судді Олексія Тандира. Номер гарячої лінії ДБР – 044 339 51 35.

А всі деталі справи екссудді Тандира розповідаємо за цим посиланням.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі